De nieuwe synagoge van Berlijn
De nieuwe synagoge van Berlijn

De leerlingen van het Regina Pacis instituut mogen op vrijdag 8 februari e.k. – juist voor de krokusvakantie – voor één dag hun uniform thuislaten en zich kleden hoe ze zelf willen. Ze moeten niets. Het initiatief kadert in een bewustmakingsactie rond verscheidenheid in de maatschappij.

De actie loopt deze schoolweek van 4 tot en met 8 februari. De jongste leerlingen van de eerste graad werken rond andere culturen en maken in Antwerpen een “multiculturele stadswandeling”.

De leerlingen van de tweede graad focussen zich op “mensen met een handicap”. De oudste leerlingen van de derde graad maken kennis met de wereldgodsdiensten. Hiervoor trekken zij naar Antwerpen, Lier en Leuven en maken er kennis met een synagoge– of moskeebezoek en voor een getuigenis van een christelijk missionaris of een boeddhist.

De synagoge aan de Oostenstraat in Antwerpen
De synagoge aan de Oostenstraat in Antwerpen

Spijtig dat ze ook niet kennismaken met vrijdenkers en een vrijmetselaarsloge bezoeken. In Antwerpen en zelfs Leuven zijn er genoeg mogelijkheden. Een tip voor volgend jaar !

De leerlingenraad verkoopt heel de week tijdens de schoolpauzes producten van Oxfam Wereldwinkel. Tijdens de komende krokusvakantie gaan twee leerlingen samen met een leerkracht in een grotere groep naar het Aziatische Bangladesh op fiets- en inleefreis.