gentknipoogdagKnipoogDag Gent – zondag 24 maart 2013

Op zondag 24 maart 2013 organiseert vtbKultuur voor de vierde maal de KnipoogDag, van 12.00 u. tot 18.00 u.. Dit is een cultureel stadsfestival waarmee vtbKultuur zijn culturele seizoen opent voor zijn leden én alle cultuurliefhebbers in Vlaanderen. Voor deze editie is de KnipoogDag te gast in Gent. De stad is een erfgoedkundig pareltje, een pracht van een stad met een rijk en historisch verleden. Tijdens de KnipoogDag kan je genieten van een uniek, cultureel en gevarieerd programma dat je Gent leert kennen in al zijn facetten. Een Gent dat je zal bijblijven en zal zin geven in meer.

Tijdens deze KnipoogDag kan je de stad leren kennen aan de hand van vier verschillende thema’s waarbij je je culturele menu à la carte samenstelt :

Het Gravensteen is een oude burcht, gelegen in het centrum van Gent
Het Gravensteen is een oude burcht, gelegen in het centrum van Gent

Voormiddagprogramma

In de voormiddag kan je met je afdeling deelnemen aan een twee uur durende exclusieve, begeleide activiteit. Neem contact op met je afdeling of kijk op de website om te weten aan welk thema jouw afdeling deelneemt.

Namiddagprogramma

In de namiddag kan je ‘ad hoc’ kiezen uit het gevarieerde programma. Je vooraf inschrijven is niet nodig. Je stelt je culturele menu à la carte samen en krijgt zo de kans om je te verdiepen in de overige thema’s. Je kan het namiddagprogramma volgen met je afdeling of je kan in kleinere groepjes bepaalde trajecten kiezen. Hieronder vind je alvast een voorsmaakje terug van het activiteitenaanbod.

vtbkultuur hove

Thema : Bijlokesite

Er wordt een cultureel aanbod georganiseerd voor jong en oud. Alleen al met het aanbod op de Bijlokesite kan je rekenen op een goed gevulde dag: Muziekcentrum De Bijloke zet deze namiddag zijn deuren voor je open. Ook een bezoek aan het STAM, het KASK ‘school of arts’, les ballets C de la B, …staan op het programma. Op de site zelf kan je genieten van allerlei muzikale optredens. De Bijlokesite doet deze namiddag tegelijkertijd dienst als start- en aankomstpunt van de overige themaroutes.

Thema : Gent als muziekstad

Daarnaast kan je Gent ook verkennen via het water. Bootjes brengen je vanaf de Bijlokesite naar de Handelsbeurs en de Vooruit, voor een bezoek aan de gebouwen en een optreden.

Thema : Gent in 1913

De Kleine Expeditie zorgt voor een unieke beleefwandeling in het Gentse Miljoenenkwartier voor jong en oud.

Thema : Gent als hippe kunststad

En ‘last but not least’ kan je onder begeleiding van een gids of op eigen houtje de Gentse binnenstad intrekken om het spoor van tramlijn 1 te volgen. Ook het Design Museum en het Museum Dr.Guislain hebben boeiende activiteiten op het programma staan.

VTBKultuur 

Bezoek aan Rotterdam – zaterdag 25 mei 2013

Programma:

Bij aankomst (9.30u) drinken we een kop koffie en maken we een wandeling door Rotterdam. Deze stad is na de 2de wereldoorlog totaal vernieuwd. Er wordt aandacht besteed aan nieuwe en oude architectuur.

Na deze wandeling van ongeveer 2 uur is er een uitgebreid lunchbuffet met nadien een ijsbuffet.
De prijs hiervoor is slechts 12 Euro.

In de namiddag gaan we op zoek naar de roots van de Holland America Line. We bezoeken één van de prestigieuze schepen van deze lijn dat omgebouwd is tot een luxe hotel. Dit ligt niet ver van Kop van Zuid. Dit is een mooi staaltje van vernieuwing.
Daarna kunnen we nog rustig op eigen tempo een wandeling maken op Kop van Zuid. Je kan ook elk apart of per afdeling even binnenspringen in het luxehotel Hotel New York. We sluiten de dag af rond 17.30 u  en vertrekken terug huiswaarts.

Prijs exclusief eten: leden 40 Euro – niet leden 50 Euro
Inbegrepen: busreis – koffie bij aankomst – gidsen en inkom

Maaltijd aan een democratische prijs van 12 euro, met zicht op de Nieuwe Maas (drank niet inbegrepen).

De helft van de deelnemers doet de geleide bezoeken in omgekeerde volgorde, dus wat voormiddag was wordt dan namiddag en vice versa.

 

Boottocht Strépy Thieu-Halle – 8 september 2013

De scheepslift van Strépy-Thieu
De scheepslift van Strépy-Thieu

Zondag 8 september 2013 maken we een boottocht over en door het glooiende landschap van Henegouwen.  De autocar brengt ons naar Strépy-Thieu, waar de boottocht start. We eindigen in Halle waar de autocar ons weer oppikt. We varen op 2 verschillende kanalen en kennen 4 verschillende overbruggingen: de scheepslift van Strépy-Thieu,  het Hellend Vlak van Ronquières,  de grote sluis van Ittre  en de sluis van Lembeek.

Prijs: leden 30 euro – niet leden 40 euro (incl. autocar, ochtendkoffie, boottocht– excl. lunch en dranken aan boord)

Op deze boottocht van een hele dag kunnen we ‘s middag op de boot genieten van een koude vleesschotel (€10,00) of een koude visschotel ( € 14,00) . Beide schotels moeten bij inschrijving  besteld worden. Men kan ook gebruik maken van eigen picknick. Drank is aan boord te verkrijgen.

Info en inschrijving bij je vtbKultuur-afdeling of via info@vtbkultuur.be , tel. 03 / 224.10.52.