Alle gemeenten in Vlaanderen moeten beschikken over een Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening (GECORO). Deze adviesraad wordt in Hove opnieuw samengesteld en zoekt leden.

De GECORO geeft advies aan het schepencollege over belangrijke dossiers die impact hebben op het weefsel van de gemeente, zoals bijvoorbeeld ruimtelijke inrichtingsplannen, verkavelingen, bouwaanvragen, wegendossiers, appartementsgebouwen, … Deze deskundigen worden aangevuld met enkele afgevaardigden van de sociale geledingen. Bij iedere nieuwe legislatuur dienen de huidige leden herbevestigd of vervangen te worden en wordt er een oproep gedaan voor nieuwe kandidaten.

Deze verplichte adviesraad is samengesteld uit deskundigen inzake ruimtelijke ordening, architectuur, landschapsarchitectuur, mobiliteit en aanverwante domeinen. Het schepencollege wenst binnen het aspect mobiliteit specifieke aandacht te besteden aan zachte weggebruikers en mindervaliden. Hiervoor wordt gedacht aan bijvoorbeeld kandidaten uit voetgangersbewegingen, de Fietsersbond, het Centrum voor Toegankelijkheid of gelijkaardige verenigingen. De adviesraad zal samengesteld worden met effectieve leden en plaatsvervangende leden die elkaar kunnen afwisselen en/of aanvullen.

Personen die zich kandidaat willen stellen dienen vóór 15 maart een schrijven te richten aan het college van burgemeester en schepenen, Geelhandlaan 1 in 2540 Hove met een motivering van hun kandidatuur. Aan de hand van de ingezonden kandidaturen zal het schepencollege een voorstel van samenstelling uitwerken en ter aanstelling voorleggen aan de gemeenteraad.

Meer info bij Roderik Desmet, e-post: roderik.desmet@hove.be , tel. 03 460 33 44