statiepwtn8De Hovese Literatuurkring “De Statiepoweten” traden afgelopen zondagvoormiddag 17 februari op in een overvol oud stationsgebouw, taverne “Bahnhove” aan de Kapelstraat. Een goede tachtig aanwezigen vonden met moeite een plaats in het relatief kleine gebouwtje.

Voorzitter Guido Sel mocht het voltallige Hovese College van burgemeester en schepenen verwelkomen tussen de toeschouwers, evenals enkele mandatarissen uit de gemeenteraad. De nieuwe voorzitter van de cultuurraad, Luc Van Braekel, was ook aanwezig. Wat opviel is dat er geen enkele mandataris aanwezig was van het kartel ‘CD&V – Open VLD’. Is tussen de mensenstaan niet meer belangrijk voor hen ?

statiepwtn4Onder de titel “Familie Farandoles” vergasten de Statiepoweten de aanwezigen op een rondedans van gedichten over “lief en leed in de familie”. Buiten eigen werk brachten zij gedichten van Judith Herzberg, Sylvie Marie, Patricia Lasoen, Herman De Coninck, Guido Gezelle, Anton Van Wilderode, Hugo Claus, Herman Leenders, …

Als opwarmer bracht men twee gedichten “als ik je ontmoeten zal …” daarna altijd gevolgd door een muzikaal intermezzo van het duo Herman Vermeulen en Pascal Masuit. Daarna volgden er nog reeksen gedichten steeds gebracht door Veerle Schiltz, Nina Van Roosbroeck, John Volkaerts en Guido Sel.

statiepwtn1 statiepwtn3

Er volgden nog reeksen gedichten rond “Het liefste wat ik heb …”,Op een mooie Pinksterdag …”, “De schoonbroer van tante Gerda”, 5 gedichten uit de bundel van Sylvie Marie, “Is het vandaag of gisteren …”, “Als ik oud word”. In totaal 43 gedichten.

statiepwtn2

Toen John Volkaerts een gedicht in het plat Antwerps bracht, was er wat positieve opschudding in de zaal. Iedereen sloeg aan het glimlachten met nadien een daverend applaus.

Het geheel werd afgesloten met een gezellig samenzijn en het eten van cake en het slurpen van koffie … ook sterkere dranken kwamen nadien vlot op tafel ….