introDJucingOp zaterdag 2 maart 2013 organiseert ‘Schoolrock Festival’ de derde uitgave van “introDJucing” in het Hovese jeugdhuis TJOK aan de Paul van Ostaijenlaan. Deze avond wordt in een Battle Of The Bands en een DJ-Contest ook uitgevochten welke muziekband en welke DJ het ‘Schoolrock Festival 2013’ zal openen. Men zal ook de winnende affiche van Schoolrock Festival 2013 bekendmaken.

De deelnemers die meedoen zijn :
– Mementa Meets Harvey
– Bombaclat
– No Rulez

 

Wat is schoolrock ?

Schoolrock is een festival in Kontich dat de laatste jaren gemiddeld zo’n 3.500 bezoekers aantrekt. Het vindt meestal plaats de laatste zaterdag van de maand april op de speelplaats van het Sint-Ritacollege.

Schoolrock is ontstaan in 1988. Het ontstond toen het traditionele Vrij Podium uit zijn voegen barstte en men besloot het festival op de speelplaats te organiseren. Er vond een uitbreiding plaats van lokale groepjes naar bekendere groepen. Deze mix van beide zorgt voor een steeds erg aantrekkelijke affiche. Het Vrij Podium van toen is geëvolueerd naar een gevarieerd festival.

schoolrock4

De voorbije jaren hebben er veel groepen opgetreden op Schoolrock. De stijlen waren en zijn zeer gemengd, maar meer en meer professioneel. Al sinds 1997  bereikt Schoolrock een uniek publiek van meer dan 3.000 jongeren uit de regio Antwerpen-Boom-Lier-Mechelen. Omdat de festivalgangers studenten tussen 14 en 21 jaar zijn, wordt de toegangsprijs bewust zo laag mogelijk gehouden.

Het grote, heterogene publiek laat toe om binnen een ruime interpretatie van het woord “rock ” op zoek te gaan naar een eigenzinnig en gevarieerd programma waarin kwaliteit primeert op commercialiteit. Genres gaan dus van hiphop, punckrock, funk, ska, reggae, metal, techno. Groepen en artiesten als Raymond van het Groenewoud, Hugo Matthysen, Osdorp Posse, de Heideroosjes, Cut la Roc, Sioen, Nudex, CJ Bolland, enz …. hebben al op het festival opgetreden. Schoolrock biedt opkomend talent van binnen en buiten de school de mogelijkheid om hun muzikale talent naar buiten te brengen.

Schoolrock wordt sinds jaren door een groep leerlingen van het vijfde en het zesde jaar georganiseerd. Begeleid door enkele leerkrachten, vervullen zij alle taken op en rond het festival. Dit is een jaarlijks wisselende groep, zodat elke leerling de kans krijgt zich in te zetten in een leerrijk proces waarin verantwoordelijkheid en initiatief worden omgezet in praktische ervaringen.

Verdere informatie op www.schoolrock.be

Sfeerbeelden van Schoolrock – Foto’s www.Netlog.com

schoolrock10schoolrock9schoolrock8schoolrock7schoolrock6schoolrock5schoolrock3schoolrock2schoolrock1

“Het kan er hard, lekker en zwoel aan toegaan …”

Foto’s (c) Tjok Hove.