Regina Pacis Lagere school logoDe lagere school van Regina Pacis genoot van de verwenopdracht. De voorbije periode stond weer helemaal in het teken van het jaarthema:‘Jij bent een ster!’ Elke maand komt er een ster op bezoek die een bepaalde waarde symboliseert. Ster Kristalletje was van partij in de maand januari. Met haar superleuke opdracht trachtte ze de kinderen vertrouwd te maken met de waarde ‘dienstbaarheid’.

rpDe klassen moesten elkaar verwennen. Het lot besliste. Iedere klas dacht na op welke manier ze het schoolleven van de gelote klas wat lichter, aangenamer of gelukkiger kon maken. Er werden knappe ideeën bedacht: Het ging van een traktatie op een ritje met de slee, tot het aanbieden van zelfgemaakte cakejes of frietjes of tot het helpen bij allerlei activiteiten. Kinderen vertelden hoe leuk het was om iets voor een andere klas te doen, omdat ze die kinderen echt zagen genieten. Ze ervoeren dankbaarheid en waardering.

rp-b

Maar daar bleef het niet bij. De leerlingen van het zesde leerjaar kookten overheerlijke soep en verkochten deze ten voordele van de Damiaanactie. Een ganse week kon de lagere school genieten van een warme beker soep tijdens de voormiddagspeeltijd.

Deze actie bracht maar liefst 1440 euro op. De school droeg door deze financiële bijdrage zeker haar steentje bij aan de verzorging van lepra- en tbc-patiënten. Dit initiatief is zeker voor herhaling vatbaar.

www.regpacho.be