De twee flitscamera’s in het centrum van Hove werken sedert enkele dagen op volle kracht !

In de Kapelstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Vincent Bavaisstraat, en in de Boechoutsesteenweg, tussen de schoolingangen van Regina Pacis en het Groen Schooltje, staan er al enige tijd, flitscamera’s die onlangs effectief in werking werden gesteld.

Flitspaal op de Boechoutsesteenweg  Flitspaal op de Kapelstraat
Maakte reeds vele slachtoffers in Hove

In de zomer van 2011 was er in Hove ook reeds wat opschudding omdat beweegbare flitscamera’s via anonieme wagens toen zo’n goede 2.600 automobilisten verbaliseerden omdat ze zich niet hielden aan de opgelegde 30 km/u.

Tijdens de laatste gemeenteraad van februari jl. bevestigde burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) op een vraag van raadslid Diederik Van den Driessche (HB) dat de flitscamera’s reeds vele automobilisten verbaliseerden. Tijdens het weekeinde van 23 en 24 februari jl. werden er in Hove-centrum zo’n 250 automobilisten opgeschreven wegens te hoge snelheid. Op een kleine week tijd verzamelde men in Hove reeds zo’n 730 tal snelheidsovertredingen. De betrokken automobilisten wacht binnen enkele dagen een gepeperde boete in de brievenbus.

bord30kmDe flitscamera’s werken dag en nacht, 24/24u. Volgens burgemeester Volckaerts is het zeker niet de bedoeling om een record te vestigen. Men zal de toestand evalueren met de lokale politie.

Voor het behoeden van de eigen geldbeugel kan men zich in Hove-centrum best aan de opgelegde 30 km/u. houden.

Bereken nu al je boete op www.wegcode.be/boeteberekening !