Dit staat alvast te lezen in de bestuursnota van het nieuwe Hovese gemeentebestuur van N-VA en pH7 Positief Hove. Het bestuur wenst het begrip ‘Sociaal Huis’ concreter en beter bekend te maken voor de Hovenaars. Men onderzoekt ook of een centralisatie van alle sociale dienstverlening op één plaats mogelijk is. De toenemende vergrijzing van Hove blijft een grote uitdaging.

Naar een sociaal woonbeleid.

Wonen in Hove is niet goedkoop. De bouwgrond is hier peperduur en voor een normale gezinswoning betaalt men gemakkelijk enkele honderdduizenden euro’s. Bepaalde bevolkingscategorieën (jongeren, één oudergezinnen, mensen met een lager inkomen, …) hebben het moeilijker om in Hove te (blijven) wonen.

Inzake sociale huisvesting zet het nieuwe bestuur in op koopwoningen en de ondersteuning van sociale verhuurkantoren om het Bindend Sociaal Objectief te realiseren. Sociale woningen zijn er met voorrang voor mensen die een band met Hove hebben. Gewezen schepen en raadslid Jos Peeters (CD&V) wilde weten “waarom er geen huurwoningen in het sociale beleidsplan werden opgenomen ?”. Schepen Arnold Herrebout (N-VA) antwoordde “dat het meer dan 35 jaar geleden is dat er nog in Hove een sociaal wooncomplex werd neergezet, de Sterrenregen aan de spoorwegbrug. De komende jaren moeten we in Hove sterk inzetten op sociale woningbouw. Hove heeft de score 2B wat de voorlaatste score is in de ranking voor sociale woningbouw.

Midden april e.k. moeten we ons hierover motiveren tegenover de Vlaamse regering. Vandaag hebben we reeds contacten met het OCMW van Antwerpen om gronden te verwerven voor sociale woningbouw in Hove. We zullen ook een beroep doen op het rollend bouwfonds, d.w.z. dure bouwgronden opkopen en voorverkopen aan de sociale woningmaatschappij De Ideale Woning” aldus de schepen.