Kaleidoscoop en Guitarozet starten een nieuw socio-cultureel project. Iedere vierde donderdag van de maand, vanaf 20 u, wordt voortaan in zaal Kaleidoscoop (oude fabriek Lusterie “Stella”), Molenstraat 50, Mortsel (tegenover ziekenhuis Sint-Jozef)

“ c a f é    k l a s s i e k “

in eerste instantie afgestemd op klassieke muziek, maar de mogelijkheid van uitbreiding naar andere kunstvormen wordt niet uitgesloten.

Laagdrempeligheid is de eerste en voornaamste doelstelling.

Ludwig van Beethoven (1770 – 1827)
Ludwig van Beethoven
(1770 – 1827)

Voor IEDEREEN een mogelijkheid scheppen om op een informele manier een avond te genieten van kunst in omstandigheden en condities die niet het niveau ambiëren van de gevestigde muziek- en concerttempels, maar die de toegankelijkheid optimaal en de kosten minimaal (géén inkom – alléén verbruik aan normale tarieven) houden.

In de mate van het mogelijke wordt op ieder van die avonden ‘live’ muziek gebracht door zowel ‘gevestigde’ artiesten (nog actief of … met pensioen…), als door verdienstelijke leerlingen van muziekscholen en academies die graag enige praktische ‘publiekservaring’ opdoen, zonder ook de pure amateur-muzikanten uit te sluiten, die anderen mee willen laten genieten van hun (bescheiden?) persoonlijke muziekbeleving. Het geheel verloopt in een ‘cafésfeer’, waarbij dus rustig en gezellig mag worden gekeuveld.

Op de eerstvolgende ‘café klassiek’ van donderdag 28 maart wordt een prachtig avondvullend programma aangeboden: vier jonge enthousiaste artiesten (2 zangeressen, Lissa en Alexandra, een zanger, Jokke, en een pianist, Lester), brengen dan een schitterende performance :

‘Ode an die Freunde’

Wolfgang Amadeus Mozart  (1756 – 1791)
Wolfgang Amadeus Mozart
(1756 – 1791)

een mix van pareltjes uit het klassieke repertorium (Mozart, Ravel, Schubert, Verdi, Puccini, van Beethoven, Liszt) en ook uit het lichtere en zelfs het …humoristische genre!

De volgende live-optredens gaan door op de volgende data: de donderdagen 25 april, 23 mei, 27 juni, 25 juli, 22 augustus, 26 september, 24 oktober, 28 november en 26 december 2013. Om praktische en organisatorische redenen vragen we u, uw komst te melden op volgende e-post:  guitarozet@gmail.com .