Sedert midden januari jl. is er in Mortsel-Dorp (behoort bij Groot-Hove) de kapperszaak Starlocks  bijgekomen. Ze wordt uitgebaad door onze Hovese Marianne Vander Elst (38 j.) die heel haar leven al in onze Statielei woont. Ze kent de Bloemenwijk op haar duimpje, want ze speelde er nog buiten in de gezonde natuur.

Marianne liep school aan het Atheneum van Mortsel en daarna aan het Technische Atheneum van Edegem. Ze volgde er de richting haartooi, want ze wilde haar creatieve expressie tot uiting laten komen in haar werk.

Later volgde ze nog avondschool Spaans en trok zelfs één jaar naar de Catalaanse hoofdstad Barcelona om haar er te vervolmaken. Dat deed ze ook want hier leerde ze ook haar toekomstige Catalaanse echtgenoot kennen en bracht hem mee naar Hove. Het koppel kreeg hier twee kinderen. Haar man is actief in de bouwsector.

Eerst in dienstverband, dan zelfstandig

Marianne Vander Elst in haar kapsalon  (foto Mortsel.info)
Marianne Vander Elst in haar kapsalon (foto Mortsel.info)

Marianne werkte eerst 17 jaar in dienstverband bij enkele kapsalons, drie jaar in Boechout en daarna 14 jaar bij Henri Janssens aan de Grote Steenweg op de grens tussen Berchem en Mortsel. “In dit vak raak je nooit volleerd. Heel je leven moet je bijleren. Ik vond de tijd rijp om iets zelfs te gaan doen en zag dat er Mortsel-Dorp een pandje vrij was gekomen, waar voorheen al een speelgoedwinkel, schoenwinkel, videotheek, Chinees meeneemrestaurant, nachtwinkel, enz … was gevestigd. Het is nu de tijd, want na je veertigste moet je er niet meer aan beginnen. Vier maanden duurde het om het pand in orde te krijgen. Mijn man heeft heel het salon zelf geïnstalleerd, vloeren, platen, gyproc, verlichting, schilderwerken, spiegels plaatsen, enz ..  “ aldus een trotse Marianne.

De keuze op Mortsel-Dorp was snel gemaakt aangezien Marianne vlakbij woont, haar kinderen er in de buurt school lopen, er nog wat parkeerplaatsen zijn en de bestaande twee kapperszaken aan het uitbollen zijn naar hun pensionering.

Voor dames, heren en kinderen

Vroeger was de opdeling tussen mannen en vrouwen in de kapperswereld veel strikter. Vandaag is dit niet meer het geval. In mijnzaak zijn zowel mannen, vrouwen als kinderen welkom. Ik heb reeds een goed gevuld klantenbestand want een aantal vaste klanten van vroeger zijn mij naar mijn eigen zaak gevolgd. De hedendaagse kapsels volgen de trends van de maatschappij. Alles moet heel snel gaan, weinig brushing, veel droog knippen, wat gel erin en klaar is kees. Mensen bezuinigen ook op hun uitgaven. De tijd dat een aantal – meestal oudere dames – wekelijks in het kapsalon zaten, is al enige tijd voorbij” aldus Marianne Vander Elst.

Kapsalon Starlocks, een kapperszaak voor dames, heren en kinderen”, is gevestigd in de Sint-Benedictusstraat 6 in 2640 Mortsel-Dorp en is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur en op zaterdag van 8.30 tot 14 uur. Gesloten op zon- en maandag. Een afspraak maken is niet nodig, maar geeft wel voorrang. Tel. 03 / 296.88.30. – e-post : info@starlocks.be – net: www.starlocks.be.