Welk plekje in Hove verdient een groene transformatie ?

rlrk_logoKen je in de gemeente een hoekje dat een groene transformatie kan gebruiken ? Ken je een ongebruikt stukje grond dat een fruitboomgaard, speelbosje of volkstuintje kan worden ? Weet je misschien een kapelboom die ergens verstopt staat en een gezellig zithoekje herbergt of een pleintje dat potentie heeft voor nieuwe bewoners zoals bijen, vlinders en vogels ? Geef dan dit plekje aan als ‘Buiten-gewoon plekje’.

De vier Antwerpse regionale landschappen en het Landschapspark Zuidrand ijveren voor het behoud en herstel van het typische landschap, de natuur en de streekidentiteit. Voor het PDPO-project Buiten-gewone plekjes slaan zij samen met de gemeenten de handen in elkaar en gaan ze op zoek naar vijftig verrommelde plekjes. Via een grote wedstrijd wordt er per gemeente één plekje geselecteerd dat een groene renovatie krijgt. Het gaat hierbij over relatief kleine ingrepen op publiek toegankelijke en/of zichtbare plaatsen. Grote infrastructuurwerken zullen niet worden uitgevoerd.

Ken jij zulke verrommelde plekjes in Hove die een groene transformatie kunnen gebruiken? Neem dan contact op met de gemeentelijke milieudienst of met Landschapspark Zuidrand. Binnenkort kan je al deze plekjes melden via onderstaande website: www.buitengewoneplekjes.be .

Verdere info: Milieudienst Hove
Voormalige conciërgewoning gemeentehuis
Geelhandlaan, 1
2540 Hove
Tel.: 03 460 33 47