De hedendaagse politieke linkerzijde denkt van zichzelf dat zij de “ware democraten” zijn, het “licht in de duisternis” en dat alle andere politieke strekkingen variëren van geestelijk achterlijken over rechtse zakken tot regelrechte mislukkelingen.

Als we de achtergronden van de grote linkse denkers en doeners eens nader gaan analyseren, komen we tot andere en minder fraaie beelden. Niemand hoeft verder te lezen …

Che Guevara hield er onfrisse ideeën op na
Che Guevara hield er onfrisse ideeën op na

Zo werd al bekend gemaakt dat de grote linkse activist en lieveling van de linkse freules, de Argentijnse doctor Ernesto Che Guevara (1928-1967), er allesbehalve linkse politiek correcte meningen op nahield. Lees hiervoor maar eens het dagboek van Che “The Motorcycle Diaries”. Hierin noemt Che de zwarte een dromer en lui terwijl hij de kwaliteiten van de Europeaan ophemelt. Maar er staat nog meer in te lezen : de zwarte zou zijn raszuiverheid bewaard hebben door een “gebrek aan affiniteit met wassen” en van een ander persoon vermeldt hij dat hij “een Jood is voor zover het over geld gaat.”

Dit is nog maar klein bier tot wat nu volgt : zelfs de grondleggers van het marxisme huldigden bij momenten een mening die – op zijn zachtst gezegd – nogal erg afwijkend is van wat vandaag de PVDA, LSP, Groen, SP-a, ABVV, ACV/W, enz … allemaal verkondigen.

Lees verder in de rubriek dossiers…