De VDAB heeft beslist om de Werkwinkel aan de Molenstraat 28 in Kontich vanaf 1 mei e.k. te sluiten en de dienstverlening te verhuizen naar de Werkwinkel Mortsel, gelegen aan de Antwerpsestraat 44-46. Vanaf maandag 6 mei kunnen de burgers uit de gemeenten Hove, Edegem, Kontich en Lint terecht op dit adres.

werkwinkelDeze beslissing is genomen door personeelsbesparingen waardoor de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening niet langer gewaarborgd kan worden. Daarnaast is de huidige plaats te klein en biedt ze niet de faciliteiten die nodig zijn om tegemoet te komen aan de huidige vereisten van de dienstverlening. Door deze schaalvergroting kan aan burgers een meer kwalitatieve en uitgebreidere dienstverlening worden geboden.

Werkzoekenden kunnen in de Werkwinkel terecht voor informatie, voor administratieve handelingen en voor hulp. Iemand die werkloos wordt, kan zich (bij de VDAB) in de Werkwinkel inschrijven als werkzoekende. Hij of zij kan er ter plaatse RVA~attesten aanvragen en zijn gegevens laten invoeren.

VDABDe werkgever of plaatselijke middenstander die iemand zoekt om bij hem in dienst te treden, kan hiervoor op de Werkwinkel rekenen. Ook zij kunnen er terecht met vragen over startbanen, individuele beroepsopleidingen en allerlei RSZ-kortingen bij het aanwerven van werkzoekenden.

In de Werkwinkel staan computers ter beschikking van de werkzoekenden, zodat deze informatie over jobs, solliciteren, opleidingen en buurtdiensten kunnen vinden.

GTBDe Werkwinkel fungeert als aanspreekpunt inzake individuele ‘nabijheidsdiensten’ zoals huishoudelijke hulp, kleine herstellingswerken, kinderopvang, boodschappendienst, klein tuinwerk.

Je kan in de Werkwinkel ook dienstencheques aanvragen (bij dienstenonderneming Zita).
Het “Huis van het Nederlands”, een v.z.w. die taallessen aanbiedt voor anderstaligen, heeft een loket in de Werkwinkel.

PWAKortom, de Werkwinkel bundelt de dienstverlening van de betreffende gemeenten, VDAB, OCMW, ATB (begeleidingsdienst voor personen met een handicap), RVA, PWA, Huis van het Nederlands en verwante organisaties.

Wil je je inschrijven bij de VDAB, een adreswijziging doorgeven of heb je vragen over een vacature ? Je kan terecht op het gratis nummer 0800 30 700. De VDAB-medewerkers staan elke werkdag van 8.00 tot 19.00 uur klaar om je verder te helpen. Via het portaal ‘Mijn Loopbaan’ op www.vdab.be kan je ook je loopbaan zelf sturen en gericht op zoek gaan naar gepaste jobaanbiedingen. Met je persoonlijke portfolio stel je een CV samen, verrijk je ook je CV met een filmpje, stuur je daarbij nog eens je CV naar verschillende werkgevers en volg je moeiteloos je sollicitaties op.

Wie liever een persoonlijk contact heeft met een adviseur, kan terecht in de Werkwinkel van Mortsel en dit elke werkdag vanaf 9.00 tot 12.00 uur. In de namiddag wordt enkel op afspraak gewerkt. Op donderdagnamiddag is de Werkwinkel gesloten. Tijdens de zomermaanden juli en augustus is de werkwinkel geopend tot 15.30u. i.p.v. 16u.

Werkwinkel Mortsel

Antwerpsestraat, 44 – 46
2640 Mortsel
Tel. 03 450 89 60 – fax: 03 450 89 69
www.vdab.be