Dr. Frank Vandeputte
Dr. Frank Vandeputte

Vandaag is Hugo Waterschoot uit de Groenstraat nog voorzitter van de gemeentelijke milieuraad Hove. Hij blijft dit nog enige tijd tot Dr. Frank Vandeputte uit de Groenenborglei als ondervoorzitter volledig is ingewerkt in de materie van de Hovese milieuraad. Dan wisselen ze van functie: Frank als voorzitter en Hugo met zijn jarenlange ervaring als ondervoorzitter.  Friedel Jacobs wordt penningmeester van de gemeentelijke milieuraad. Vandaag woont ze nog in Lier maar binnenkort verhuist ze naar onze gemeente. Beroepsmatig werkt ze bij een grote bank, dus mogen we veronderstellen dat de penningen van de milieuraad in goede handen zullen terechtkomen. Doordat de milieuraad een penningmeester heeft, krijgt men ook subsidies van het gemeentebestuur. Dit was vroeger niet het geval.

Op de milieuraad was er wat discussie over wie er al dan niet stemrecht heeft. Voor de toekomst krijgen alle aanwezigen stemrecht. Dit verhoogd de betrokkenheid van de burgers bij de milieuproblematiek.

De Koude Beek
De Koude Beek

Hove is van plan om samen met Boechout de vallei van de Koude Beek (“Fruythout”) als een natuurgebied uit te bouwen. Er komen enkele trage wegen en de waterloop van de beek wordt zo aangelegd dat er meer meandering zal zijn zodat het water langer wordt bijgehouden. Voor het geheel krijgt men subsidies van de vzw Kempisch Landschap en de Provincie Antwerpen.

In Fruythout zal er in de toekomst ook geen intensieve landbouw (meststoffen) meer mogen plaatsvinden.

Voor het Gemeentepark rond het gemeentehuis wordt er binnenkort een Bosbeheersplan opgesteld.

Toekomstige luchtfoto van Fruythout
Toekomstige luchtfoto van Fruythout: wat ‘overdreven’ groen bijgekleurd door de projectontwikkelaar van de appartementen in de Oudstrijdersstraat …