Met Belgerinkel naar de Winkel 2013

Naar de winkel fietsen bezorgt niet alleen fietsers extra zuurstof, maar ook de hele buurt. Een “gezonde geest in een gezond lichaam” en gezonde lokale handel in een gezonde gemeente. Dat is het objectief van Met Belgerinkel naar de Winkel 2013. Samen met gezondheidsconsulente Martine Prenen gaan we voor een kerngezonde gemeente Hove !

Met Belgerinkel naar de Winkel is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en CM waar Hove graag aan meewerkt. Iedereen wordt aangemoedigd om met de fiets of te voet naar de winkel te gaan. En dat heeft zo zijn voordelen. Het is gezond, de files verminderen, de parkeerproblemen verdwijnen en de omzet van de buurtwinkels verhoogt.

Elk jaar stijgt het succes van deze campagne. In 2012 deden 16.000 handelaars en bijna 80.000 klanten mee.

Fiets van 4 mei tot 8 juni mee Met Belgerinkel naar de Winkel in Hove en maak kans op de stijlvolle Belgerinkel-fiets of een aantal andere prijzen.  De deelnemende handelaars in Hove zijn : Apotheek Antverpia, Argenta, bakkerij ’t Bieke, bakkerij Waumans-Leemans, Brandtfood, Centea, CM, dagbladhandel Punt Komma, De Laet-Van Haver, Elly, Tom Nollekens, Hairequipe, ING, Kapsalon Nancy, KBC, Lamme Goedzak, Lingerie Jabeau, RMC, TVW Verzekeringen, Vebex en Venus.

Ook de gemeentelijke loketten, de gemeentelijke bibliotheek en het dienstencentrum in de René Verbeecklaan ondersteunen de actie.

Het is een actie van de Milieudienst Hove, verdere inlichtingen tel. 03 460.33.47
www.belgerinkel.be

fiets je kerngezond