In Hove vierde afgelopen weekeinde de familie Claessens uit de Geelhandlaan hun platina (70 jaar) huwelijksjubileum.

Jos Claessens en Maria Joppen huwden op 28 april 1943 in volle oorlogstijd. Die datum is ook Maria’s verjaardagsdatum 1924), op haar 70-ste huwelijksjubileum vierde ze haar 89-ste verjaardag.  

Het echtpaar kreeg vijf kinderen : Eddy, Guido, Rita, Dirk en Greet. Spijtig genoeg is Dirk in november 2010 overleden. Hij was een graag geziene verpleger in RVT Mayerhof in Mortsel-Dorp. Oudste zoon Eddy vierde ook zijn 69-ste verjaardag op het jubileum van zijn ouders. Het gevierde paar kreeg 10 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen.

Jos werkte heel zijn leven bij het Ministerie van Financiën als Inspecteur voor Wilrijk en Hoboken en Maria deed het huishouden en zorgde voor de opvoeding van de kinderen. Ze wonen in Hove sedert 1957 aan de Geelhandlaan. Voorheen woonden ze in Halle-Booienhoven (St-Truiden). Ze zijn het enige overgebleven koppel van vrienden van het ministerie van Financiën die graag gingen eten in het centrum van het ministerie in Kapellen en in restaurant ‘Ten Weyngaert’ in Schoten …

 

Feest in kasteel Fruithof

Voor de familie, de vele vrienden en de goede buren van de hele Geelhandlaan ging er een uitgebreide receptie door in kasteel Fruithof op de grens van onze gemeente.

De Hovese burgemeester Koen Volckaerts kwam het gevierde koppel extra in de bloemen zetten. Hij bracht hulde voor hun inzet voor de opvoeding en de liefde die ze gaven voor hun kinderen, die allemaal een sociaal engagement voor de maatschappij opnamen. Verder wenste hij hen nog veel gelukkige jaren en dat ze zich nog goed laten verzorgen door hun omgeving. Binnenkort krijgen ze nog een gepast geschenk vanwege de gemeente Hove. Nadien waren er nog toespraken van zoon Eddy en dochters Rita en Greet. Het geheel werd afgerond met een ruime receptie en een gezellig samenzijn in de kasteeltuin.

[nggallery id=11]