Voordracht mandaten voor VVOG
Aan de raad wordt gevraagd de goedkeuring te hechten aan het mandaat voor de vzw Vereniging voor Openbaar Groen. De heer Roderik Desmet , gemeenteambtenaar en wonende in Hove wordt voorgedragen voor de algemene vergadering. Eenparig goedgekeurd.

Besluit tot erkenning van de mogelijke vervangers van de gemeentesecretaris – aanpassing
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassing van het besluit tot erkenning van de mogelijke vervangers van de gemeentesecretaris. Dit zijn Bob Vingerhoets ( diensthoofd administratie) en Roderik Desmet (diensthoofd Ruimtelijke ordening en mobiliteit). Eenparig goedgekeurd.

De Hovese nachtwinkel aan de Kapelstraat
De Hovese nachtwinkel aan de Kapelstraat

Belasting op nachtwinkels 2013-2019
Het voorliggende belastingreglement op nachtwinkels werd aangepast aan de opmerkingen van de toezichthoudende overheid (provincie). Tot 31 december 2019 wordt er zowel een openingsbelasting als een jaarlijkse belasting geheven op een nachtwinkel (= een winkel die in algemene voedingswaren en huishoudartikelen handelt en tussen 18.00u. en 7.00u. ’s morgens open is) in Hove. De openingsbelasting is vastgesteld op 6.000 euro en verschuldigd bij elke opening of wijziging van uitbating ven een nachtwinkel. De jaarlijkse belasting is vastgesteld op 1.500 euro per nachtwinkel. Meerderheid tegen oppositie goedgekeurd.

Ter goedkeuring jaarrekening 2012 van JOC Hove vzw
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de jaarrekening 2012 van vzw JOC Hove. De vzw organiseert onder andere de speelpleinwerking en verzorgt de werking van jeugdhuis Tjok aan de Paul van Ostaijenlaan in Hove. De inkomsten en uitgaven bedragen 159.842 euro. Eenparig goedgekeurd.

Goedkeuring lastvoorwaarden voor de aanstelling van een ontwerper voor de opmaak van een RUP Noord-oost.
Het gemeentebestuur wenst een RUP (Ruimtelijk Uitvoerings Plan) op te maken voor het gebied gelegen tussen Mortselsesteenweg, Boechoutselei, BPA Frythout, Boechoutsesteenweg en Sint -Laureysplein. Hiervoor dient een ontwerper aangeduid te worden waarvoor in zitting  van de gemeenteraad lastvoorwaarden ter goedkeuring voorgelegd worden. Volgens schepen David Van den Bergh is dit een verruiming tegenover de vorige legislatuur. “Er wordt nu rekening gehouden met ieders eisen”. Ex-burgemeester Luc Vuylsteke de Laps steunt dit ook “omdat het domein Hortensiahof erin zit en ook de KMO-zone Boechoutsesteenweg”. Eenparig goedgekeurd.

Hersamenstelling van de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening ( GECORO)
Bij de aanvang van een nieuwe legislatuur dient de GECORO hersamengesteld te worden. Door het gemeentebestuur kan binnen de wettelijke modaliteiten de samenstelling van de GECORO bepaald worden. Samenstelling : 4 deskundigen (1 inzake zwalle weggebruiker, 1 inzake milieu, 1 inzake lokale economie van verenigingen van handelaars, werkgevers of landbouwers, 1 van organisaties van werknemers). Eenparig goedgekeurd.

Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Hove : aanstelling leden
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de leden voor het Beheersorgaan van de Openbare Bibliotheek aan te stellen. Het beheer van de plaatselijke openbare bibliotheek wordt toevertrouwd aan een beheersorgaan dat is samengesteld uit de vereniging van afgevaardigden van de gemeenteraad met vertegenwoordigers van de gebruikers. Eenparig goedgekeurd.

– De vertegenwoordigers van de politieke strekkingen uit de gemeenteraad zijn :

* N-VA: Arnold Herrebout, Sandra Maes, Walter Witvrouwen en Didier Thys.

* pH7 – Positief Hove: Machteld Hofmans en Eddy Franck

Diane Tinnemans
Diane Tinnemans

* Hove Beweegt: Martina Buys en Joost Van Deuren

* CD&V-Open VLD: Diane Tinnemans en Johan Vinck

– De vertegenwoordigers van de gebruikers zijn :

– Hugo Machielsen
– Maria Koeck
– Magda Theuns
– Simone De Landtsheer
– Ludo Janssens
– Isabel Schoenmaekers
– Magda Van Herck
– Boud Cielen
– Linda Voet

Organiek reglement Beheersorgaan Gemeenschapscentrum Hove: goedkeuring
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om het organiek reglement van het Beheersorgaan Gemeenschapscentrum Hove goed te keuren. Het gemeenschapscentrum omvat de door de gemeente ter verhuur aangeboden zalen in De Markgraaf, het Kostershuisje en Da Capo. Het beheersorgaan heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan bij het beheer van het gemeenschapscentrum. Op vraag van het gemeentebestuur of op eigen initiatief zal het beheersorgaan adviezen uitbrengen over alle aspecten van het beheer van het gemeenschapscentrum (zoals bij verbouwingswerken, inrichting en uitrusting, het financiële beleid, opstellen van het huishoudelijk reglement, de concessiecontracten en de huurovereenkomsten, ..), uitgezonderd de programmering of de inhoud van de activiteiten die plaatsgrijpen in de culturele infrastructuur. Eenparig goedgekeurd.

Beheersorgaan gemeenschapscentrum Hove : aanduiding leden: vertegenwoordigers politieke fracties
Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de leden van de politieke fracties van het Beheersorgaan Gemeenschapscentrum Hove aan te duiden. Het gemeenschapscentrum omvat de door de gemeente ter verhuur aangeboden zalen in De Markgraaf, het Kostershuisje en Da Capo. Het beheersorgaan heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan bij het beheer van het gemeenschapscentrum. Op vraag van het gemeentebestuur of op eigen initiatief zal het beheersorgaan adviezen uitbrengen over alle aspecten van het beheer van het gemeenschapscentrum (zoals bij verbouwingswerken, inrichting en uitrusting, het financiële beleid, opstellen van het huishoudelijk reglement, de concessiecontracten en de huurovereenkomsten, ..), uitgezonderd de programmering of de inhoud van de activiteiten die plaatsgrijpen in de culturele infrastructuur.

Sandra Maes
Sandra Maes

CD&V-Open VLD : Thomas De Boe en Els Pauwels (plaatsvervanger)

Hove Beweegt : Anne Van Put en Dirk Van Gerwen (plaatsvervanger)

N-VA : Sandra Maes en Didier Thijs (plaatsvervanger)

pH7 – Positief Hove : Chris Joole en Hubert Wuyts (plaatsvervanger).

 

Goedkeuring samenstelling adviesraad lokaal overleg kinderopvang.
Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan de samenstelling van de adviesraad van het lokaal overleg kinderopvang.

Els Marinus
Els Marinus

Voorstel: Els Marinus (voorzitter), Edel De Meulenaere (secretaris), Christiaan Keunen (penningmeester), schepen kinderopvang, voorzitter OCMW of een afgevaardigde, de directies van de verschillende Hovese scholen, afgevaardigden van de verschillende oudercomités, de consulent lokaal beleid kinderopvang van Kind en Gezin, afgevaardigde van vzw Kinderopvang, afgevaardigden van alle kinderopvanginitiatieven in Hove, afgevaardigden van jeugd- en sportdienst, afgevaardigde van de Gezinsbond. Eenparig goedgekeurd.