Dansers van Arlekino behaalden een zilveren medaille en de eerste plaats in de categorie groepen met dansers van 14 tot 18 jaar tijdens het “Concours International de Danse Contemporain”, een internationale wedstrijd van zeer hoog niveau in Biarritz (Frans-Baskenland).

Arlekino oefent op de Baskische stranden
Arlekino oefent op de Baskische stranden

De jonge dansers Lore De Marteau, Floor Ivo, Lize Mussche, Hanne Schoepen, Sarah Scohy, Yoni Van Looy en Angie Verleysen van de groep Vooropleiding Intermediate/MG3 van Arlekino@MA’GO (Hove/Antwerpen) behaalden tijdens het weekend van 27 en 28 april jl. een uitzonderlijke prijs op een internationale danswedstrijd in Biarritz, Frans-Baskenland (Iparralde).

Het “Concours International de Danse Contemporain” is een internationale wedstrijd van zeer hoog niveau waar elk jaar dansers van over de hele wereld het beste van zichzelf laten zien. Zij tonen zich als solist, in duo of in groep aan een internationale jury die wordt voorgezeten door Thierry Malandain, een van de belangrijkste hedendaagse choreografen bij onze zuiderburen.

Cathy Baelemans
Cathy Baelemans

De dansers van Arlekino@MA’GO brachten de choreografie ‘Exit in E minor’ van Cathy Baelemans, choreografe en artistiek leider van Arlekino. Deze breekbare en ontroerende choreografie brachten zij met uitzonderlijke inleving, emotie en technische kwaliteit. Zij behaalden hiermee een zilveren medaille en de eerste plaats in de categorie groepen met dansers van 14 tot 18 jaar. In deze categorie waren ze ook de enige finalist die een medaille in ontvangst mocht nemen.

De dansers oefenen meestal in de Hovese afdeling van de dansstudio, die meer dan 1.400 leerlingen telt. Ze zijn ook actief in Antwerpen en Wilrijk. Arlekino bestaat reeds zeven jaar en werkt onder de koepel van MA’Go, de muziekacademie van het Gemeenschapsonderwijs (GO). De dansers trainen een vijftal uur per week, zowel klassieke als moderne dansen en choreografie. Het was vooral uit nieuwsgierigheid dat ze voor de eerste maal aan zo’n wedstrijd hebben deelgenomen om te zien welk niveau ze behaalden. Het eindresultaat is in ieder geval fantastisch en nodigt uit om verder door te gaan … op naar de gouden medaille !!!

logo BS PermekeDe lessen van dansstudio Arlekino gaan in onze gemeente door op verschillende plaatsen : in de gemeentelijke Rodenbachschool, in het Groen Schooltje (GO), bij Regina Pacis en in de nieuwe dansstudio van de vernieuwde gemeentelijke sporthal “Sportpark” aan de Paul van Ostaijenlaan. Pluralistischer kan het niet !

Verdere info: www.dansstudio-arlekino.be.