Het jaarlijkse schoolfeest van ’t Groen Schooltje (GO) aan de Boechoutsesteenweg stond afgelopen weekeinde helemaal in het teken van het circusoptreden van “Circus Picolini”.

De circusfamilie woonde al een tijdje in de school om de kinderen allerlei circustechnieken aan te leren. De jonge artiesten in wording leerden ook om een echte circusvoorstelling te maken. Iedere leerkracht en iedere groep kreeg de gelegenheid om een persoonlijk accent te geven aan de gekozen act.

GS verkoop circusbenodigdheden GS sfeerbeelden 4 GS sfeerbeelden 3 GS sfeerbeelden 2 GS lekkers GS inkom GS circustent GS bonnetjes GS bar

Maandenlang hebben de leerlingen van ’t Groen Schooltje hun grenzen verlegd en ontdekten ze nog niet gekende vaardigheden en talenten. Ze leerden verschillende circustechnieken en werkten samen om er een harmonisch geheel van te maken.

Gedurende maanden was er overal in de school positieve energie en enthousiasme voelbaar. Tijdens de repetities straalden de kinderen en moedigden de leerkrachten de kinderen aan. Soms ging het goed en soms mislukte er wel eens iets, maar ook deze momenten waren leerzame processen. Het circusproject leverde een enorme bijdrage tot een ongelooflijke samenhorigheid en verbondenheid tussen de leerlingen, het onderwijzerskorps en de oudervereniging.

 

Groot succes

optreden circus 1De circustent zat zowel vrijdagavond (grootouders) als zaterdagnamiddag (ouders) afgelaten vol. De kinderen brachten al hun ingestudeerde nummers die handelden over : Leeuwen, Jongleren met diabolo’s, Clowns, Cowboys en cowgirls, Picolini, Cirque magique, Jongleren met bordjes, Olifanten, Gewichtheffen en dans, Flowersticks, koorddansers, Ropeskipping, Jongleren met doekjes, Arco Gym, Evenwicht met tonnen en bal en de finale.

Na ieder optreden volgde er een daverend applaus en een groot slotapplaus voor alle leerlingen, de leerkrachten en Brigitte Van Dael, de sympathieke directrice die alles tot in de puntjes coördineerde.

Na het circusoptreden was er nog een traditioneel schoolfeest met versnaperingen, eetgelegenheid, bar, stands en gezellig samenzijn.

Wat brengt het schoolfeest 2014? Doe zo voort !

www.tgroenschooltje.be

 

Circus Picolini

Dit is een echt familiecircus dat met zijn woonwagens rondtrekt in heel Vlaanderen en samenwerkt met scholen en kampen. Het wordt geleid door de tweede circusgeneratie van de familie Hartmann, nl. Dennis Hartmann en zijn vrouw Eefje Truyens. Doordat Dennis geboren is in het circus en zijn vrouw Eefje haar betrekking al leerkracht heeft opgegeven voor het circusleven, is Picolini een perfecte combinatie voor het project “Circus op school”. Langs de ene kant biedt Circus Picolini een professionele circusbegeleiding van Dennis en langs de andere kant een educatieve begeleiding van Eefje.

Echte circusartiesten die samen met kinderen, de artiesten in wording, werken aan een circusvoorstelling in een circustent en waarbij de kinderen meeproeven van de echte circuswereld is een uniek concept dat Circus Picolini al sedert 1999 met zich meedraagt. Dat de toekomst verzekerd blijft, bewijst de derde generatie : Amélie, Klaas en Juul Hartmann.

www.picolini.be