De ornithologische vereniging De Noordvink gaat in de nabije maanden een aantal nieuwe investeringen doen in het Hovese gemeentepark.

De vereniging heeft er zo’n 16 tal foto’s hangen op staander met informatie over inlandse vogels (merel, sijsjes, vinken, ijsvogel, enz …). Tot voor enige tijd stonden er in het gemeentepark ook twee informatieborden over inlandse vogels. Vandaag nog maar één, dat ook aan vernieuwing toe is wegens een enorme verkleuring van de teksten en foto’s.

vogelkastje verbleking bord

Deze investeringen zullen misschien nog dit jaar plaatsgrijpen, anders in 2014, dan bestaat onze vereniging 50 jaar. We gaan ook in het gemeentepark vernieuwde nestkastjes ophangen. We hebben al materiaal om er 100 te maken. Eerst zullen we er een 30 à 40 maken voor het gemeentepark en ook enkele voor rond de Sint-Laurentiuskerk. Al de bestaande nestkastjes zijn bewoond. Er komen ook rondleidingen voor schoolkinderen. Wat wel een probleem is in het gemeentepark, is het vandalisme” aldus Jozef Claes, voorzitter van De Noordvink.

vogelbord park foto vervangen

Verdere inlichtingen De Noordink : Jozef Claes, tel. 03 / 457 38 77 of 03 / 455 57 23 – mer.verhofstadt@telenet.be  .

De Noordvink vlag