De nieuwe vestigingsplaats van de Rode Kruis afdeling Hove-Lint krijgt stilaan vorm. Heel wat vrijwilligers hebben de voorbije weekends en vakanties gebruikt om de handen uit de mouwen te steken : opruimen, breken, schilderen, inrichten,… Ze deden alles wat nodig is om van deze vestiging aan de Duffelsesteenweg 65 in Lint een pareltje te maken. Na al die jaren zwerven van hier naar daar krijgt de plaatselijke afdeling eindelijk een modern onderkomen om nog beter haar rol als lokale hulpverlener te verzorgen.

En deze nieuwe impuls werpt meteen zijn vruchten af. In Hove en Lint heb je misschien binnenkort misschien echt wel geluk bij een ongeluk. Van half januari volgden vijftien nieuwe en heel gemotiveerde cursisten de opleiding EHBO. Helpende handen heb je nooit teveel, zeker niet bij ongevallen. Op de toekomstige feestelijke opening van de nieuwe vestiging in september zullen ze officieel hun dik verdiende diploma in ontvangst mogen nemen.

RK woning LintBij de inrichting van het nieuwe lokaal hoorde ook een hart voor kunst. Daarom worden twee interessante kunstenaars geselecteerd die een kunstwerk zullen uitwerken voor het nieuwe gebouw.

 

Openingsfeest

Traditioneel is er half september in Lint het Suikerenzondag feest. Gedurende twee dagen leeft gans Lint in en rond het gemeentepark. Het Rode Kruis combineert dit feestweekend met haar opening van de nieuwe vestigingsplaats. Op zaterdag 14 september e.k. vindt de officiële opening plaats met ondermeer de Cathy Berx, gouverneur van de Provincie Antwerpen. Dan wordt ook het kunstwerk onthuld. Op die zondag zullen de vrijwilligers zelf in samenwerking met andere hulpdiensten tonen welke expertise en materialen de lokale afdeling Rode Kruis Hove-Lint de voorbije jaren heeft opgebouwd.

Geïnteresseerden kunnen zeker al eens komen kijken hoe de Rode Kruisafdeling van Hove-Lint stilaan een pleisterplaats wordt voor de lokale hulpverlening !

 

Doe goed, geef bloed !

RK interventiewagenOp komende woensdagen 31 juli 2013 en 30 oktober 2013 organiseert het Rode Kruis bloedinzamelingen in de Albrecht Rodenbachschool in Hove en dit van 18.30 tot 20.30 uur. Je bent er van harte welkom. Geef je liever bloed op een andere plaats ? Raadpleeg de kalender op www.bloedgevendoetleven.be. Meer info bij Yvonne Lemmens, tel. 03 / 455 04 06.

 

Vrijwilligers gezocht

En als jij eens vrijwilliger werd bij het Rode Kruis Hove-Lint … Samen vinden ze voor jou zeker een boeiende taak op maat. Je kan er :

  • na een gratis EHBO+ Helperopleiding, lesgever EHBO, simulant of vrijwilliger worden bij de Hulpdienst (preventies, rampen en 105 vervoer). Verpleegkundigen kunnen hier onmiddellijk aan de slag.
  • Zieken/bejaarden/alleenstaanden bezoeken of samen activiteiten doen, vakantiekampen voor kansarme kinderen organiseren of kinderen begeleiden bij hun schooltaken, aangepaste vakanties organiseren voor gehandicapten.
  • Helpen bij de bloedinzamelingen.
  • Internationale samenwerking promoten en fondsen verzamelen.
  • De public relations verzorgen.

De ene taak zal je beter liggen dan de andere. Het belangrijkste is natuurlijk dat jij het graag doet.

Voor meer info : Tom Bellens, gsm 0473 / 25 26 80, tel.03 / 455 75 79, e-post : hulpdienst@Hove-Lint.rodekruis.be. – www.rodekruis.be .

“Het Rode Kruis. Paraat. Altijd, Overal.”