Begin mei is een minderjarige Hovenaar op klaarlichte dag fysiek zwaar aangepakt op de Lintsesteenweg door twee overvallers. Het slachtoffer moest zijn gsm afgeven en kreeg hierbij enkele rake klappen te incasseren. Uiteindelijk kon hij ontkomen en via een nabij gelegen handelszaak de politie verwittigen. Met een persoonsbeschrijving kon de politie wat verderop de twee overvallers oppakken. Het ging om twee minderjarigen uit Antwerpen en Nijlen.

TJOC fuiven

tjok logoDe laatste 2 weken deden er zich ook een aantal fysieke incidenten voor rond jeugdfuiven aan het jeugdhuis Tjoc aan de Paul van Ostaijenlaan in Hove. Een aantal jongeren werden er overvallen door een bende en dit gebeurde steeds als het om fuiven ging met een vrije inkom. Deze feiten bracht voormalig burgemeester en raadslid Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) op de jongste gemeenteraad ter sprake. “Hoe kunnen de jongeren in Hove nog veilig over straat gaan ? Dit moet gericht worden opgevolgd door de politie !” Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) heeft deze feiten doorgegeven aan de waarnemende korpschef van de politiezone HEKLA. “We willen meer patrouilles inlassen. Het gaat om een jongerenbende die ageert in kleine groepjes en vnl. als de fuiven een vrije inkom kennen”. Volgens ex-schepen en raadslid Jo Ampe (HB) “zijn deze feiten al besproken op de vergadering van het JOC (Jeugd Ontmoetings Centrum). Er moet intergemeentelijk overleg komen met andere jeugdhuizen. We moeten gericht werken om dit op te lossen”.

Het is niet de eerste keer dat er zich incidenten voordoen in en rond het JOC aan de Paul van Ostaijenlaan. De ene keer gaat het om openbaar dronkenschap en zedenschennis in de voortuinen van de buren, dan om vechtpartijen en nu om overvallen en afpersing van fuifgangers.

Ook op Facebook zie je  meldingen. G.O werd tijdens het pinksterweekend (schoolfuif van KAS) overvallen in het gemeentepark.
Ook op Facebook zie je meldingen.
G.O werd tijdens het pinksterweekend (schoolfuif van KAS) overvallen in het gemeentepark.

Het is wel eigenaardig dat de huidige oppositie van CD&V en HB nu “moord en brand” roept over deze misdaden, maar tijdens de vorige legislatuur zweeg toen de toenmalige oppositie van het Vlaams Kartel soortgelijke misdaden rond het JOC aankloeg. Toen was er volgens CD&V en HB niets van waar, het “was allemaal fantasie van de interpellant die populistische praat verkocht” om geen sterkere krachttermen te moeten gebruiken.