Het gemeentelijk zwembad van Mortsel is aan vervanging toe. Dit is geen eenvoudige klus, zeker niet op financieel gebied. Daarom denken een aantal buurgemeenten aan de uitbouw van een intergemeentelijk zwembad. Raadslid Diederik Vandendriessche (HB/Groen) vroeg op de jongste gemeenteraad van 27 mei “welk standpunt het schepencollege gaat innemen over de mogelijkheden van een intergemeentelijk zwembad ?”. De gemeenten Kontich en Lint zijn wel uitgenodigd op de toekomstige vergadering.

Zwembad “Den Bessem” Mortsel
Zwembad “Den Bessem” Mortsel

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) gaf eerst enkele cijfergegevens over het aantal Hovenaars dat gebruik maakt van het zwembad van Mortsel. “In het jaar 2011 waren dit 1.387 personen en in 2012 ging het om 1.234 Hovenaars, gewone bezoekers. Hovese scholen – Albrecht Rodenbach, Regina Pacis 1 + 2 en het Groen schooltje – lieten vorig jaar 834 leerlingen zwemmen in het zwembad van Mortsel en 317 leerlingen gingen zwemmen in het zwembad van Kontich. De visie die we gaan aannemen is nog niet duidelijk. De gemeenten Mortsel en Boechout zullen de voorttrekkers zijn van dit project. Op deze vergadering werden de betrokken burgemeesters, de betreffende sportschepenen, de gemeentelijke sportfunctionarissen en de provincie Antwerpen uitgenodigd” aldus de burgemeester.

De bomen van de Geelhandlaan

Ex-schepen en huidig gemeenteraadslid Jo Ampe (HB) vroeg “naar de stand van zaken in verband met de zieke bomen en de evolutie in het dossier van de heraanleg van de Geelhandlaan ?”. De burgemeester stelde duidelijk “dat het een utopie is om te denken dat de Geelhandlaan nog dit jaar zal afgewerkt zijn. Het kappen van de bomen is gegund (een 10-tal). We zijn wachtende wanneer er een aannemer opdaagt. Infrabo heeft een alternatief aangeboden. We hebben nog geen reactie gekregen van het Agentschap Natuur en Bos” aldus Koen Volckaerts.

Bomenkap Geelhandlaan