Op de laatste gemeenteraad vroeg ex-schepen en huidig gemeenteraadslid Jos Peeters (CD&V) naar een evaluatie van het recent aangelegde dorpscentrum. “Ik verwijs naar een artikel in de krant Het Laatste Nieuws waarin men spreekt over de verkeerscel die dit zal doen, maar hierin zit niet de gewone Hovenaar. Wanneer, op welke wijze en met welke betrokkenheid zal de evaluatie van de heraanleg van de dorpskern een effectieve en doelmatige invulling krijgen ?”.

Burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) stelde de interpellant gerust: “We gaan de ganse bevolking bevragen. Geen specifieke doelgroepen zoals de Fietsersbond, de schooldirecties en de lokale middenstanders. De planning is eind september, begin oktober e.k.. Via allerlei infokanalen zoals de gemeentelijke Infoborden, het gemeentelijk infoblad en persoonlijke uitnodigingen zullen we de hele bevolking oproepen en bevragen De Hovenaars mogen vrij hun gedacht zeggen. We zullen deze gegevens verwerken en daaruit besluiten trekken. Deze besluiten komen dan op de gemeenteraad en hier kunnen dan specifieke maatregelen worden beslist voor toekomstige acties”.

Ex-burgemeester en raadslid Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) vroeg “of het schepencollege een vernieuwing van de Stuurgroep Structuurplanning voorziet en, zo ja, in welke timing en via welke procedure ?”. Schepen van ruimtelijke ordening Dave Van den Bergh (pH7 – Positief Hove) antwoordde “dat die stuurgroep de voorbije twee jaar amper advies heeft gegeven aan het gemeentebestuur. We bekijken de activiteiten en de meerwaarde van deze stuurgroep zeer kritisch. We zullen dit in de toekomst samen met de Gecoro (Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening) bekijken”.

Zitbanken werden in de parkvijver gesmeten

smeedijzeren brugRaadslid Diederik Vandendriessche (HB/Groen) vroeg “of het gemeentebestuur maatregelen kan nemen om de zitbanken in de park- en sportomgeving rond het gemeentehuis steviger te verankeren, zodat deze niet steeds verdwijnen ?”. Vroeger werden er zelfs enkele banken in de gemeentevijver gesmeten.

In een vorig leven was de huidige gemeentesecretaris Luc Vanrusselt hoofd van de gemeentelijke technische dienst van Hove. Hij was dan ook de gepaste persoon om deze vraag te beantwoorden. “Vanuit de technische dienst werden er betonplaten gegoten en daarin werden die banken verankerd. Die zouden dan stevig zijn en niet weg kunnen. Er zouden 8 banken stevig zijn” aldus de gemeentesecretaris. Volgens de groene interpellant zouden er te weinig banken zijn. Eens de parkvijver uitbaggeren en dan komen de vermiste banken misschien toch terecht ? Er is werk aan de winkel !