Tijdens de afgelopen herprofileringswerken van Hove-centrum werd er maandelijks op de gemeenteraad een uitgebreide “stand van zaken” gegeven over de vorderingen van de werken. Gemeenteraadsleden stelden technische en detailvragen en de betrokken schepen probeerde er zo goed mogelijk op te antwoorden.

ingang E. Van HemeldonckstraatEr werd steeds de vraag gesteld of het eerste stukje van de Emiel van Hemeldonckstraat ook kon meegenomen worden in de werken van het gemeentecentrum, aangezien het er bijna vlak in ligt. Ex-schepen Jos Peeters (CD&V) zei steeds dat “ze dit in de mate van het mogelijke zouden meenemen”. Uiteindelijk gebeurde er niets en ligt het eerste stukje van de Emiel Van Hemeldonckstraat er vandaag maar armzielig bij. Het wegdek is al ettelijke malen open gebroken en er is veel watervorming bij regenweer. In dit kleine stukje staan er maar vier woningen, maar alle burgers van Hove hebben recht op een evenwaardige behandeling. Dit stukje straat wordt ook druk gebruikt door “trage weggebruikers”, vnl. schoolkinderen. Dus toch belangrijk !

Het gemeentecentrum van Hove is visueel mooi aangelegd, met een aantal zware structurele tekortkomingen die we er moeten bijnemen. Maar het overslaan van een herprofilering van het eerste stukje van de Emiel Van Hemeldonckstraat door het vorige schepencollege is “een zwarte smet op hun bestuursblazoen”. Eigenlijk totaal onwaardig voor een residentiële gemeente als Hove.

putten Van HemeldonckstraatHet straatnaambordje ter hoogte met het Sint-Laureysplein is vandaag ook verdwenen.

Nieuwe werken = nieuwe uitgaven en nieuwe hinder

We vroegen aan de nieuwe Hovese burgemeester Koen Volckaerts (N-VA) of er in de nabije toekomst een mogelijke herprofilering of verbetering van het wegdek van dit stukje Emile Van Hemeldonckstraat komt ? Want nieuwe werken – hoe beperkt ook – zijn nieuwe uitgaven in de gemeentekas en ook de schepping van nieuwe hinder met het op en af rijden van vele vrachtwagens, enz …

De burgemeester stelde in een eerste reactie dat hij op de hoogte is van dit mankement, maar dat hij het dossier extra moet (laten) onderzoeken om een degelijk antwoord te kunnen geven. Wordt vervolgd.

Foto’s (c) Gazet van Hove