Binnen enkele weken is het zomervakantie. Voor de scholieren en studenten breekt een periode van minstens acht weken aan, waarin ze zich op allerlei vlak kunnen uitleven. Hopelijk krijgen we ook een zomerperiode en mogen we de regenschermen en dikke truien tot het najaar binnen houden.

P1030630

Studenten en laatstejaars in het middelbaar onderwijs zullen zich wel weten bezig te houden tijdens deze lange zomervakantie. Voor kleine kinderen en scholieren in de eerste graad van het middelbaar is dit soms wel een probleem. Velen vervelen zich na een aantal weken en zijn nog niet oud genoeg om alleen thuis te blijven als de ouders samen zijn gaan werken. Voor vele ouders is iedere vakantieprobleem een extra zoeken naar creativiteit tussen beide partners om de kinderen gedurende een zeker aantal dagen bij te houden. De tijd dat kinderen zonder problemen konden worden afgezet bij de grootouders is voor velen al lang voorbij.

P1030647

Gelukkig organiseert het Hovese gemeentebestuur tijdens de zomerperiode een aanbod om kinderen van 3 tot en met 15 jaar een mooie zomervakantie in eigen gemeente te bezorgen. Men kan een keuze maken tussen speelpleinwerking, grabbelpas, Swap en sportkampen.

Klik hier voor meer informatie i.v.m. het aanbod.