Met een korte plechtigheid op het Hovese gemeentehuis huldigde het schepencollege de Hovese voetbalvereniging Hove Sport. Burgemeester Koen Volckaerts verwelkomde de eerste mannenploeg die afgelopen voetbalseizoen kampioen werd in vierde provinciale en mag overgaan naar derde provinciale. De burgemeester gaf toe dat hij zich niet direct bezig houdt met de voetbalcompetitie – zijn vrouw en dochters wel – maar dat voetbal een mooie sport is en goed voor de conditie. Nadien ging schepen van sport Guy Wollants dieper in op de prestaties van Hove Sport. “Hove Sport heeft het voorbije jaar heel wat verwezenlijkt.

We kunnen gerust stellen dat het een historisch jaar was voor de club…

Huldigde Hove SportEerst en vooral wegens de eerste titel voor de damesploeg. Een vijftal jaar geleden heeft de club een damesafdeling opgericht. Het was een vernieuwende trend onder impuls van ondermeer Marcel Van Aelst, Henri Plochaet, Walter Wolfs, Erik Retour, Jan De Ridder… en waarschijnlijk vergeet ik er nog enkele. De damesafdeling had onmiddellijk succes en was een ‘booming business’. Na amper vijf jaar is deze werking bekroond met een eerste kampioenstitel. De gemeente Hove is daar fier over en hoopt dat het damesvoetbal in Hove nog vele jaren verder mag floreren.

Dan is de titel van de mannenploeg ook heel speciaal. Niet alleen omdat een kampioenstitel ondertussen al vele jaren geleden is, maar ook en vooral omdat deze titel behaald werd met overwegend eigen jeugdspelers. Met ‘streekproducten‘ als het ware.

Uitgerekend de trainer die de jeugdwerking 5 jaar geleden een enorme drive heeft gegeven heeft met deze jonge ploeg de titel behaald : Bram Van Aelst. Hij heeft als jeugdcoördinator de jeugdwerking van Hove Sport theoretisch en praktisch een boost gegeven en kreeg daarvoor drie jaar geleden een kwaliteitslabel van Dexia Foot Pass, een internationaal auditbedrijf voor sportverenigingen.

Deze titel is een bekroning van 5 jaar schitterend jeugdwerk. De gemeente Hove is verheugd dat de jeugdwerking de ‘corebusiness’ is geworden van Hove Sport.

Hove Sport is een club met een visie en dit heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

Huldigde Hove SportMaar er is meer. Hove Sport is een club met een visie die een rol wil spelen op het voetbalveld, maar ook naast het voetbalveld : Hove Sport is een familieclub, een bruisende vereniging van 200 leden en vele vrijwilligers, een stukje sociaal weefsel van onze gemeente, dat wordt bezield door mensen die het karakter dragen van de voetbalsport zelf :volharding, uithoudingsvermogen, inzet, en dat allemaal in een stijl van eenvoud en hard werken. De club wordt gedragen door de voorzitters Mick Decort en Henri Plochaet, financieel perfect geleid door Eric Serrien en rechtgehouden door vele vrijwilligers, zoals de familie Van Peer.

De gemeente Hove waardeert het werk van Hove Sport en hoopt dat de club haar vitaliteit en dynamiek mag behouden en verder ontwikkelen. Het gemeentebestuur hoopt bovendien dat het een geweldig sportief seizoen zal worden in de hogere provinciale reeksen en wenst nog voor eenieder persoonlijk : nog veel sportieve vreugde en vele zalige sportmomenten” aldus de schepen.

Nadien werd de receptie verder gezet in de gemeentetuin. De meeste spelers zijn nog studenten en verlieten stipt na een goed half uurtje de receptie om zich terug over hun studieboeken te buigen.

Wat ook opviel is dat de spelers zich erg gedisciplineerd gedroegen en rustig plaats namen in de raadszaal zonder één enkele opmerking of schuine grap voor het kader waarin ze optraden. In sommige andere ploegen gaat het er ‘anders’ aan toe. We sluiten ons aan bij de gelukwensen van het gemeentebestuur en wensen Hove Sport, in al zijn uitingen, nog veel succes in al hun sportieve prestaties .

Huldigde Hove Sport Huldigde Hove Sport

www.Khovesport.be