Hangpot met bloemen

Sedert enkele dagen is ons gemeentecentrum opgefleurd met een aantal bloemkorven. De meerderheidspartij N-VA maakte in haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen hiervoor reclame. Ze verwezen hier naar de realisaties in onze zuidelijke buurgemeente Lint.

Nu heeft Hove er ook een kleine realisatie bij in het gemeentecentrum. We hopen dat ze een goed onderhoud krijgen en ook niet het doelwit zijn van (nachtelijk) vandalisme.

Tevens zijn er in het gemeentecentrum enkele gemeenteplannen opgedoken met aan de andere kant betaalde reclame die het geheel moet sponsoren. Wat opvalt is het feit dat er “stadsplan op keerzijde” opstaat en niet “gemeenteplan”. In het kader van de lopende discussies over mogelijke “fusies van gemeenten” kan dit wel tellen. We zien uit naar positieve actie van het gemeentebestuur.

Gemeenteplan  Gemeenteplan St. Laureysplein  Reclamebord aan het station (brug)

Antwerpen - HoveOp verschillende invalswegen van Hove staan er verkeersborden “Antwerpen – Hove”. Antwerpen bovenaan en in het vet gedrukt. Is er iets op komst ?

Wat ook opvalt in ons gemeentecentrum is het feit dat het vorige gemeentebestuur tienduizenden euro’s heeft uitgegeven voor het aanbrengen van verschillende vlaggenmasten.

Vlaggenmasten De MarkgraafEr staan 2 maal vier vlaggenmasten aan de kerk/ C.C. “De Markgraaf” en nog eens vier vlaggenstokken aan het station. Het vorige groen-linkse/CD&V-gemeentebestuur was geen voorstander van een permanente bevlagging (alvast in de zomerperiode) omdat – plastisch uitgedrukt – verschillende voormalige schepenen geen fan zijn van de vlag van de Vlaamse Gemeenschap. Nu heeft Hove een meerderheidspartij (N-VA) die wel een grote fan is van de vlag van de Vlaamse Gemeenschap. Maar is de lokale partij pH7 – Positief Hove wel een fan van onze cultuurvlag? Zitten daar niet veel belgicisten die er het hoge woord voeren ?

Vlaamse vlagIn de hoofden van vele mensen wordt de Leeuwenvlag nog vaak geassocieerd met collaboratie en extreem-rechts. Het is een aangeleerde vloek die niets met de realiteit te maken heeft. Net zoals het zwaaien met de Belgische driekleur geen goedkeuring inhoudt voor de volkerenmoord op 10 miljoen Congolezen in opdracht van koning Leopold 2 en het feit dat de 28ste SS-Division ‘Wallonie’ tijdens de laatste wereldoorlog achter de driekleur optrok naar het Oostfront. Een symbool is wat je er zelf van maakt. De Vlaamse Leeuw is in Hove dringend aan een opwaardering toe.

Belgische vlag
Ook een omstreden vlag !

Een bevlagd gemeentecentrum is toeristische veel aantrekkelijker dan een naakt gemeentecentrum. Alle 34.000 Franse gemeenten, van de grootste tot de kleinste, zijn permanent bevlagd. Frankrijk trekt jaarlijks in Europa het grootste aantal toeristen en geen enkele die aanstoot neemt aan bevlagde Franse dorpscentra of overheidsgebouwen.

Laat die complexen in Hove eens achterwege !
Gedane investeringen moeten renderen, ook in Hove !