Koen en GuyHierbij geven we een overzicht van de agendapunten die zonder problemen werden aangenomen.

Openbare zitting

* Jaarrekening OCMW 2012 – kennisneming

Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van de jaarrekening 2012 van het OCMW. Deze rekening werd vastgesteld in de raad voor maatschappelijk welzijn op 21 mei 2013. De voorzitster van het OCMW, Goedele Breyne (pH7) gaf een kort detailoverzicht van de tussenkomsten in 2012. Eénparig goedgekeurd.

* Kerkfabriek Sint-Jozef – rekening 2012 : advies

Aan de raad wordt gevraagd gunstig advies te verlenen aan de rekening 2012 van de kerkfabriek Sint-Jozef. De exploitatie vertoont een overschot van 17.991,02 EUR.
Eénparig goedgekeurd.

* Beleids- en Beheerscyclus : Vaststellen beleidsdomeinen

OCMW HoveDe beleids- en beheerscyclus (BBC) betreft ondermeer de nieuwe regels voor de opmaak van de beleidsdocumenten (meerjarenplan, budget en jaarrekening) en de boekhouding zoals voorgeschreven door het gemeentedecreet. Bij de opmaak van de beleidsrapporten wordt gebruik gemaakt van een indeling in beleidsdomeinen. Er zijn vier beleidsdomeinen : algemene financiering, organisatie, omgeving, samenleving en vrije tijd. Volgens raadslid Els Pauwels (CD&V) “zien we geen visie van het gemeentebestuur. Het is dus moeilijk om een oordeel te vellen”. OCMW-voorzitster Goedele Breyne (pH7) stelde “dit is de structuur. De boekhouding wordt hier op aangestuurd. Het vervolg zal in oktober komen. Het voorstel is ook afgetoetst met de leidende ambtenaren van het OCMW”. Eénparig goedgekeurd.

* Gemeentelijke basisschool – schooljaar 2013-2014 – lestijdenpakket goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het lestijdenpakket van de gemeentelijke basisschool voor het schooljaar 2013-2014. Eénparig goedgekeurd.

* Gemeentelijke basisschool – schooljaar 2013-2014 – vakantie- en verlofregelin – goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling van de gemeentelijke basisschool voor het schooljaar 2013-2014. Eénparig goedgekeurd.

* Gemeentelijke kunstacademie – schooljaar 2013-2014 – lestijdenpakket goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het lestijdenpakket van de gemeentelijke kunstacademie voor het schooljaar 2013-2014. Eénparig goedgekeurd.

* Gemeentelijke kunstacademie : schooljaar 2013-2014 – vakantie- en verlofregeling – goedkeuring

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de vakantie- en verlofregeling van de gemeentelijke kunstacademie voor het schooljaar 2013-2014. Eénparig goedgekeurd.

* Gemeentelijke kunstacademie – vergoeding modellen – aanpassing

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassing van de vergoeding van de levende modellen. Het bruto uurloon van de vergoeding van de modellen wordt, met ingang van 1 september 2013 : 8,12 euro voor het gekleed poseren, 15,03 euro voor het naakt poseren. Eénparig goedgekeurd.

* Sociale voordelen in het onderwijs – aanpassing

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassing van artikel 2 en artikel 3. Het betreft een aanpassing van de financiële tussenkomst voor het middagtoezicht. Eénparig goedgekeurd.

* Erkenning jeugdraad en vaststelling statuten

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd om de statuten van de jeugdraad goed te keuren. Eénparig goedgekeurd.

* Duurzame gemeentelijke aankopen

Aan de raad wordt gevraagd om onderstaand voorstel inzake duurzame gemeentelijke aankopen goed te keuren. Dit is een vereiste voor het behalen van de titel “FairTradeGemeente”. Bij de aankoop van producten zal aandacht besteed worden aan de prijs die de producenten in ontwikkelingslanden voor hun product krijgen en aan hun arbeidsomstandigheden. Voor koffie, thee en wijn zal de gemeente een beroep doen op leveranciers die worden gecertificeerd door Max Havelaar, het keurmerk voor eerlijke handel of door een gelijkwaardig keurmerk. Bij de aankoop of huur van dienstkleding voor het gemeentepersoneel wordt aandacht besteed aan de milieuaspecten en de arbeidsomstandigheden bij de productie van de kleding. Eénparig goedgekeurd.

* Toetsing van de huidige tarieven voor de selectieve inzameling van diverse afvalstoffen aan het VLAREMA

Het Vlaams materialendecreet legt minimum en maximum tarieven op voor de fracties zuiver steenpuin, restafval en grofvuil met ingang van 1 juli 2013. Mits enkele modaliteitsaanpassingen in onze reglementen voor grof huisvuil liggen onze tarieven binnen de vooropgestelde grenswaarden. De raad wordt gevraagd om deze aanpassingen goed te keuren. De tarieven voor de ophaling van grof huisvuil wijzigen niet.

De aangeboden hoeveelheid grof vuil wordt beperkt tot 3m3 per beurt. De tarieven voor de aanvoer van bepaalde afvalstoffen op het recyclagepark zijn als volgt vastgesteld : grof vuil 0,2 euro/kg, gemengd bouw- en sloopafval: 0,2 euro/kg, gipsafval en cellenbeton : 0,03 euro/kg, grond : 0,03 euro/kg, zuiver steenpuin : 0,03 euro/kg. Jaarlijks geldt er een vrijstelling van 50 kilogram per gezin tot 3 personen en 10 kilogram extra per bijkomend gezinslid. De vrijtelling kan niet gebruikt worden voor het aanbieden van grof vuil op het recyclagepark. Eénparig goedgekeurd.

* Goedkeuring GNOP

Aan de raad wordt gevraagd om het Gemeentelijk Natuurontwikkelingsplan (GNOP) goed te keuren.

In 2012 werd gestart met de opmaak van een nieuw GNOP. Een dergelijk plan omschrijft het beleid dat de gemeente voor haar grondgebied wil voeren op het vlak van natuurbehoud en -ontwikkeling, en dit zowel op korte als op langere termijn. Bij de opmaak van het plan werd rekening gehouden met ontwikkelingen op het grondgebied van de gemeente (onder andere de aankoop van het gebied Frijthout), met ontwikkelingen op bovenlokaal niveau (o.a. de oprichting van het Landschapspark Zuidrand) en met nieuwe regelgeving. Eénparig goedgekeurd.

Koude beek* Samenwerkingsovereenkomst over het beheer van openbare waterlopen

Gezien de overdracht van de bevoegdheid voor de Koude Beek aan de provincie Antwerpen is er een specifieke samenwerkingsovereenkomst voorzien, de raad wordt gevraagd om deze goed te keuren. Met éénparigheid gedaan.

* Kosteloze grondafstand lot A, Elzenstraat.

centrale grasvlakte

Het college van burgemeester en schepenen heeft dd. 14/01/2013 een verkavelingsvergunning afgeleverd voor een perceel gelegen Elzenstraat te 2540 Hove, kadastraal gekend als zijnde sectie B nrs. 37E – 43C2 en 44L mits voldaan aan enkele voorwaarden. Een van deze voorwaarden is de kosteloze grondafstand van lot A aan de gemeente.

Hierbij dan ook verzoek tot goedkeuring van het ontwerp van akte van kosteloze grondafstand en aanduiding vertegenwoordigers gemeente Hove. Eénparig goedgekeurd.

* Cultuur : Werkingsverslag Cultuur 2012 en Actieplan Cultuur 2013 : kennisneming

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd kennis te nemen van het Werkingsverslag Cultuur 2012 en het Actieplan Cultuur 2013. Het werkingsverslag geeft een overzicht van de initiatieven inzake cultuur in 2012, het actieplan de intenties voor het jaar 2013. Geïnteresseerde burgers kunnen de documenten via e-mail verkrijgen bij davy.verbeeck@hove.be . Eénparig goedgekeurd.