Laat je de fitness liever links liggen ? Geen nood, ook in de winkelstraat kan je terecht voor een stevige sportbeurt. Vrouwen wandelen jaarlijks meer dan 322 kilometer tijdens het winkelen.

Winkelstraten aflopen is dus minder zinloos dan het lijkt. Je krijgt er haast een strak lichaam van. Al dat geslenter is goed voor 14 844 verbrande calorieën per jaar. Dat is het equivalent van ongeveer 67 pakken chocolade. Britse onderzoekers bonden hun proefkonijnen”gedurende vier weken een stappenteller aan. Ze gingen na hoe intens de testpersonen bewogen tijdens hun winkeluitstapjes. De resultaten van het experiment waren verrassend te noemen. Jaarlijks leggen Britse vrouwen gemiddeld acht marathons al winkelend af. Dat betekent dat ze in één leven 20 000 kilometer winkelstraat afstappen.

Geld dollars

Concreet kan je die afstand vergelijken met een wandeling van Londen naar Syndey in Australië. Winkelsport, het klinkt niet echt Olympisch maar ergens houdt het wel steek. Geef jezelf maar een schouderklopje, de volgende keer dat je in een paskamerstaat. Wat je wel niet moet doen als je een volgende keer in Wijnegem Shopping Center komt, is na het rondlopen in de tea-room duiken en er veel zoetigheden naar binnen spelen. Dan komen de calorieën er terug bij en heeft het allemaal weinig zin gehad als je wil slank blijven.

In Wijnegem Shopping Center kan je vele calorieën kwijtspelen … maar ook vele euro’s …

Wijnegem Shopping Center heeft alles om Antwerpen-stad leeg te zuigen
Wijnegem Shopping Center heeft alles om Antwerpen-stad leeg te zuigen