In 2012 werd 114 kilogram restafval per inwoner ingezameld. Vaak wordt in PMD-zakken restafval gevonden dat er niet in thuishoort. Daarom stellen we bij iedere ophaalbeurt vast dat er in alle Hovese straten op vele blauwe zakken een rode klever werd geplakt en die zak bleef er liggen.

Bij het bekijken van de afvalcijfers van de voorbije jaren valt het op dat na de realisatie van een fikse daling van het ingezamelde restafval in 2009 de Hovenaars beetje bij beetje weer meer restafval aan het veroorzaken zijn. Concreet hebben zij in 2012 welgeteld 114 kilogram restafval per inwoner ingezameld.

P1030420

Hier tegenover staat dat in Hove iets minder GFT+ (40 kilogram per inwoner), PMD (13,5 kilogram per inwoner) en papier (75 kilogram per inwoner) werd ingezameld dan de voorbije jaren. Er wordt dan ook gevreesd dat een deel van deze fracties in het restafval terechtkomt. Vandaar de oproep om afval correct aan te bieden.

Controle PMD

Ook het omgekeerde is waar: een behoorlijk deel van het restafval wordt in de PMD-fractie teruggevonden. In dit kader is de afvalophaaldienst controles aan het uitvoeren en controleren de ophalers het correct inzamelen van PMD. Indien je hier vragen over hebt kan je de milieudienst van IGEAN contacteren op het nummer 03 350 08 14. Als je (PMD-)afvalzak geweigerd werd en je begrijpt niet wat er fout kan zijn met de inhoud ervan zijn de parkwachters in het recyclagepark bereid om samen met jou door de inhoud te gaan zodat foutieve zaken kunnen verwijderd worden. Je kan de zak dan, na nazicht, in het recyclagepark achterlaten.