NP de BiesboschHove vroeg in de morgen, een blauwe bus van De Polder met bestemming de Biesbosch staat klaar om de 43 deelnemers op te pikken. Veilig en wel werden we door onze sympathieke chauffeur Erik afgezet aan het Nationaal Park ‘De Biesbosch’.

De deelnemers werden vergast op een flink stuk appeltaart met koffie of thee, nodig om op krachten te komen voor een flinke wandeling in de Biesbosch. We genoten van een fantastisch natuurlandschap tussen de vele waterpartijen.

DAGUITSTAP  de  BIESBOSCH  1 DAGUITSTAP  de  BIESBOSCH  3
DAGUITSTAP  de  BIESBOSCH  2 DAGUITSTAP  de  BIESBOSCH  5

Na de flinke wandeling genoten we van een rijk Brabants buffet want de verwerkte calorieën moesten dringend worden aangevuld. Aldus geschiedde.

Buikje rond en goed uitgerust gingen we weer aan boord van de blauwe bus met bestemming   het museum van de Biesbosch. In het museum maakten we kennis met het leven van de griendwerkers en in een mooie film konden we kennis maken met de historiek van de Biesbosch. En dan … inschepen voor de Biesbosch rondvaart.

DAGUITSTAP  de  BIESBOSCH  7 DAGUITSTAP  de  BIESBOSCH  6

Van de fluisterboot op de bus met bestemming restaurant. We smulden van een lekkere tomatensoep, een wienerschnitzel of witvis en een heerlijk ijsje.

Na het ijsje was het helaas tijd om huiswaarts te keren, het was een fijne dag,  wat hebben we genoten,  voor herhaling vatbaar !!!

DAGUITSTAP  de  BIESBOSCH  8 DAGUITSTAP  de  BIESBOSCH  9

Foto’s (c) Davidsfonds Hove.