Ter gelegenheid van de Vlaamse Nationale feestdag van “11 Juli” ging er in Hove een academische zitting door, waarvan we reeds verslag uitbrachten.

Twee dagen later, op zondag 7 juli ging er op het grasveld achter het gemeentelijke Sportpark aan de Paul van Ostaijenlaan een optreden door van de Antwerpse volkszanger Axl Peleman, gevolgd door een barbecue.

Na de traditionele misviering in de Sint-Laurentiuskerk verzamelden de enkele honderden geïnteresseerden op het terras en het grasveld achter de sporthal. Axl Peleman is zeer direct in zijn optreden en spreekt verschillende toeschouwers direct – in het plat Antwerps – aan. Sommigen kunnen daar meer mee weg dan anderen.

burgemeester danstOnze burgemeester Koen Volckaerts was een half uur te laat op de viering en moest daarom als straf van Axl een dansje uitvoeren met een dame. Hij koos zijn partijgenote en gemeenteraadslid Veerle D’Haene hiervoor uit.

Na het optreden van Axl dat zowat anderhalf uur duurde, hield de burgemeester een korte gelegenheidstoespraak waarin hij stelde dat “het nieuwe gemeentebestuur er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat de Hovese jongeren in de toekomst nog via betaalbare woningen in Hove kunnen blijven wonen”. Daarna mochten de tweehonderdvijftig aanwezigen beginnen aan de barbecue. Sommigen bleven een hele namiddag napraten wegens het mooie weer.

Van iedere Hovese politieke partij was er minstens één mandataris aanwezig, maar wat bij vele aanwezigen erg opviel is het feit dat er geen enkel gemeenteraadslid aanwezig was van de rood-groene fractie Hove Beweegt. Zaten ze op hun residentiële buitenverblijven in de Waalse Ardennen of in Frankrijk aan hun luxe zwembaden ‘links te lullen en rechts hun geldzakken te tellen’ ?

[nggallery id=14]