Het Sfinksfestival gaat wel grotendeels in Boechout door, maar Hove levert ook zijn bijdrage met logistieke ondersteuning van de parkings voor auto’s en fietsen aan de Boechoutselei. Daarbij kan je er de helft van jong en dynamisch Hove op de feestweide tegenkomen.

Dit jaar was het festival gratis en dat lokte wel aanzienlijk wat meer toeschouwers. Er was wel strenge controle bij de ingangen op drank en eten dat niet mee binnen mocht. De eigen restaurants- en bars moesten het geleden inkomgeld compenseren.

Sfinks is een waar en rustig familiefestival met wereldmuziek, helemaal niet te vergelijken met het dancefestival “Tomorrowland” in Boom.

[slideshow id=16]

De Sfinksmarkt groeit ook uit zijn voegen. Naast de klassieke stands met producten uit een bepaalde streek en de solidariteitsstand (Wereldwinkel, Natuurpunt, Greenpeace) staan er meer en meer louter commerciële ondernemingen die kledij en schoenen verkopen. Volgend jaar ook auto’s ?

Het zware onweer van zaterdagnacht was wel een tijdelijke spelbreker. Een deel van de Sfinkscamping moest ontruimd worden naar de sporthal van Oxaco aan de Borsbeeksesteenweg. Alles kwam goed door de goede samenwerking van de gemeente- en hulpdiensten met de organisatoren.

Verdere info: www.sfinks.be