De provincie Antwerpen is de kwaliteitsbewaker van het Bovenlokale Functionele Fietsroutenetwerk  in de provincie. Zij legt zelf een aantal fietsostrades aan en wil weten hoe deze  gebruikt worden.
In de tweede helft van september 2013 worden daarom slangtellingen op de fietsostrades Antwerpen-Essen en Antwerpen-Mechelen uitgevoerd. Dit om zicht te krijgen hoeveel fietsers er gebruik van maken en over welke afstanden er wordt gefietst.

logo_fietsersbondDeze tellingen worden kwalitatief aangevuld met gegevens uit enquêtes. De Fietsersbond kreeg van de provincie de vraag om een handje toe te steken bij het verspreiden van de enquête.

Overheden krijgen van de Fietsersbond soms te horen dat hun beslissing onvoldoende op cijfers gebaseerd zijn. Bij de provincie Antwerpen is dat deze keer niet het geval. Daarom wil de Fietsersbond dit initiatief graag steunen en spelen we die vraag door aan onze leden die in de buurt van de fietsostrades wonen.

Er zijn helpende handen nodig op 11 plaatsen waar er geteld wordt, bij voorkeur vóór 9u ’s morgens en in de namiddag tussen 16u en 18u wanneer we verwachten dat het behoorlijk druk is met woon-werk fietsverkeer.

Hier kom je meer te weten over de fietsostrades in de provincie.

Als je je geroepen voelt om gedurende enkele uren een handje toe te steken, geef dan een seintje aan Stef Leroy. Begin september krijg je van ons de meer instructies.

CONTACT:
Stef Leroy, Coördinator lokale werking
Fietsersbond vzw, Oude Graanmarkt 63, 1000 Brussel
02 502 68 51 – 0476 91 82 18 – stef.leroy@fietsersbond.be