Zaal Da Capo aan de Lintsesteenweg wordt grondig gerenoveerd.

De samenwerking tussen het gemeentebestuur van Hove en het Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys zorgt ervoor dat een degelijke accommodatie  behouden blijft in het centrum van de gemeente. Het gedeelte van café De Eendracht valt buiten de overeenkomst en wordt met externe middelen door de vereniging en de huurder verbouwd en uitgebreid.

Het gebouw wordt grondig verbouwd en het kleine vooruitstaande gebouwtje aan de Boechoutsesteenweg, gelegen voor de bouwlijn, wordt afgebroken. Het gebouw zelf wordt ter hoogte van het café op het gelijkvloers uitgebreid tot de diepte van de garage. De zijde van de Boechoutsesteenweg zal een volwaardige voorgevel krijgen, zodat het gebouw een echt hoekgebouw wordt met drie volwaardige gevels.

De ingang en toegang tot de zaal Da Capo, de huidige foyer en trappenzaal, wordt gerenoveerd en blijft behouden aan de Lintsesteenweg. De eerste verdieping wordt grondig uitgebreid en het huidige terras wordt overbouwd. Hierdoor ontstaat er ruimte voor het realiseren van een ruimere keuken, vaste toog met bijhorende installatie, berging voor podium, tafels en stoelen en een technische berging en archief. Aansluitend op de zaal wordt, op de uitbouw van het gelijkvloers, opnieuw een terras voorzien dat dienst doet als nooduitgang.

Het gebouw wordt ook voorzien van een volledig nieuw geïsoleerd dak. Ook het uitzicht van het gebouw zal grondig wijzigen door het isoleren van de gevels en het aanbrengen van volledig nieuwe gevelmaterialen. Hierdoor wordt het volledige gebouw veel energiezuiniger en verbetert de geluidsisolatie en de akoestiek intern en extern het gebouw. De huidige werfparking achteraan het gebouw blijft behouden en wordt verbeterd.

Door deze werken wordt de accommodatie sterk verbeterd en zal in de toekomst een degelijk verhuur- en gebruiksreglement, uitgewerkt door het gemeentebestuur, ervoor zorgen dat deze centrale infrastructuur een speerpunt wordt voor het verenigingsleven in de gemeente. Het gemeentebestuur is gedurende 30 jaar bevoorrechte huurder van het gebouw om deze samenwerking mogelijk te maken.

Half augustus start de aannemer met de werken. De duur van de werken is berekend op minimaal 10 maand.