De 39ste ZomerEndFeesten gaan door van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 25 augustus.

Vrijdag 23 augustus

18.00 tot 18.45 uur : dansoptreden Arlekino

ArlekinoDansstudio Arlekino is een dansschool met afdelingen in Hove, Antwerpen en Wilrijk. Zij bieden danslessen aan voor kleuters (vanaf 3 jaar), kinderen, jongeren en volwassenen van alle niveaus. Op het programma staan kleuterdans, prédans, klassiek ballet, modern/hedendaagse dans, jazz dance, hip hop, breakdance, pointes en choreografie. Arlekino richt zich zowel tot de enthousiaste liefhebbers als tot leerlingen die verder willen doorstromen naar een professionele dansopleiding. Arlekino werkt samen met MA’GO, academie voor muziek, woord en dans van het Gemeenschapsonderwijs (www.ma-go.be).
www.dansstudio-arlekino.be

18.45 tot 19.15 uur : concert Koninklijk Harmonieorkest Sint-Laureys

De vereniging werd gesticht op dinsdag 10 december 1878 als ‘Fanfaren St.-Laurentius‘. In 1955 werd de fanfare officieel omgedoopt naar harmonie. Zoals zeden en gebruiken veranderden, evolueerden ook de muzikale stijl en opvattingen met de jaren. De regelmatig door het dorp trekkende fanfare die kermissen, processies, huwelijksjubilea en Vlaamse kermissen opluisterde, met een jeugdwerking die louter op interne opleiding steunde, is thans een modern harmonieorkest. Ze herbergt ook haar eigen jeugdafdeling, waarvan de leden reeds een degelijke basisopleiding hebben genoten in muziekschool of -academie. Doorstroming naar het ‘Groot Orkest’ is daarbij de logische doelstelling.
www.harmoniehove.be

19.00 tot 03.00 uur: tweede podium brug station : DJ AX (Axel Daeseleire), Floortom en andere

Axel Daeseleire alias DJ AX, is niet alleen een erg bezield acteur, ook op muzikaal vlak ontplooit hij zich de laatste jaren steeds meer en meer ten volle als graag geziene DJ. Zijn muzikale voorkeur gaat zowel naar klassiekers van de jaren 70 over de jaren 80 als naar hedendaagse songs : R&B, electro, house, funk, dance en disco/groove. DJ AX tracht daarin een vloeiende mix te brengen van herkenbare nummers, zowel hits als old skool. Stond ook vorig jaar tijdens de ZomerEndFeesten garant voor een feestje. Floortom stond dit jaar ook op Sfinks Mundial in Boechout met Old Skool Global Beats .

19.15 tot 20.45 uur : Level Six

zomerendfeesten2013Zowel het vrouwelijke als het mannelijke publiek zal snel de dansvloer vinden dankzij de duo-vocals van zangeres Esther Sels en zanger Jo Hens.
Esther Sels ken je misschien nog van Idool en Jo Hens als acteur uit Familie en als presentator van TMF. Deze partyband groeide uit een aantal andere professionele coverbands, die nu de krachten bundelen in Level Six. Invloeden: Beyonce, Kiss, Jack White, Sam Sparro, David Guetta, Avicii, LMFAO, Will.I.Am, Jamiroquai, Black Eye Peas, Shaggy,…
https://www.facebook.com/levelsixmusic

20.00 uur : prijsuitreiking ‘Met belgerinkel naar de winkel’

Voorzitter Middenstandsvereniging en burgemeester verzorgen de prijsuitreiking van de actie ‘Met belgerinkel naar de winkel’ aan de stand AROS/Milieuraad.

21.00 tot 23.00 uur : Hove zingt en swingt

Zing en swing mee met Johan Van Mechelen ! Deze rasentertainer is misschien niet bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder goed. Hij speelde mee in verschillende musicals, werkte voor Studio 100 en tal van andere Vlaamse productiehuizen. Zijn repertoire omvat populaire Nederlandstalige en Engelstalige liedjes gekend door groot en klein. Ambiance verzekerd met deze topartiest !

23.00 tot 01.00 uur : Stageleft

Coverband uit de omgeving van Antwerpen. Speelt voornamelijk blues en rocknummers uit de jaren 60 tot 90. Dankzij de ruime bezetting van één voor één enthousiaste en gedreven muzikanten kunnen zij een uitgebreid repertorium spelen van diverse idolen, zowel de hedendaagse als die uit de tijd dat we allen nog jong waren… of misschien nog niet geboren waren. StageLeft : it’s only Rock&Roll, but we like it !
www.stageleft.be


Zaterdag 24 augustus

10.00 tot 11.00 uur : straattekenen

Straattekenen voor kinderen.

11.00 tot 14.00 uur : duatlon

Kinderen van 7 tot en met 9 jaar : 400 meter lopen, 3 kilometer fietsen, 400 meter lopen.
Kinderen van 10 tot en met 13 jaar : 800 meter lopen, 4,5 kilometer fietsen, 800 meter lopen.
Volwassenen : 1.600 meter lopen, 6 kilometer fietsen, 1.600 meter lopen.

14.00 tot 17.00 uur : straatanimatie – dansoptreden Arlekino

Zie boven.

17.00 tot 19.00 uur : Popsolutely

Popsolutely vormt een groep van 10 jonge en jonghartige muzikanten uit Mortsel en omstreken. Ze staan garant voor het schrijven en brengen van eigen nummers ! Stijl ? Van pretty poppy tot stevige rock, met een vleugje funk, soul, jazz,…
http://vi.be/Popsolutely
https://www.facebook.com/Popsolutely

19.00 tot 20.00 uur : kinderdisco

Tijdens de ‘Handjes-in-de-Lucht’ Kidsdisco zie je alleen maar lachende gezichten. Alle kleine en grotere kinderen zingen, dansen springen en amuseren zich non-stop. Een niet te missen tafereel voor de ouders. DJ Stefan laat zichzelf en iedereen zweten. De muziek is zowel retro als supercool. Deze muzikale en zomerse kinderdansbeleving mag je ook dit jaar weer niet missen.
www.handjesindelucht.be

19.00 tot 03.00 uur : tweede podium brug station: DJ AX (Axel Daeseleire), Floortom en andere

Zie boven.

bart kaëll20.30 tot 21.30 uur : Bart Kaëll

Bart Kaëll staat al dertig jaar op het podium. Hij presenteerde op VTM de programma’s de Mini-playback-show, de Soundmixshow en het Rad Van Fortuin. Intussen bleef hij muziek maken en diverse hits scoren. Zijn grootste hits zijn ‘La Mamadora’, ‘De Marie-Louise’,  ‘Zeil je voor het eerst’ en ‘Mooi weer vandaag’. In de zomer van 2012 kreeg Bart de Radio 2 zomerhit voor beste ambiancemaker. Op de Anne’s Vlaamse muziek awards van 2013 ontvangt hij een gouden plaat voor 30 jaar carrière. In 2013 werd hij opgenomen in de Radio 2 eregalerij voor een leven vol muziek.
www.bartkaell.be

22.00 tot 23.00 uur : Bar Clochard

Deze tienkoppige formatie, bestaande uit zeven doorwinterde muzikanten en drie allround vocalisten, staat garant voor een spetterende liveshow gehuld in een mysterieuze sfeer van muziek, licht en geluid. Uiterst herkenbare en vooral dansbare muziek. Hun enige missie: 100 procent entertainment !
www.barclochard.be

23.00 tot 23.15 uur : vuurwerk

23.15 tot 00.30 uur : Bar Clochard

Zie boven.

 

Doorlopend 23 en24 augustus

Kermis, kinderboerderij, middenstandscafé.

 

Zondag 25 augustus

Als afsluiter van de ZomerEndFeesten heeft de wielerhoogdag plaats. Zoals in het verleden voorziet het programma eerst de ‘ING Family Cycling Tour’ met vertrek om 9.30 uur, gevolgd van de ‘Vlaamse Pijl der Nieuwelingen’ met vertrek te Lint om 12.30 uur. Nadien om 15.30 uur start de publiciteitskaravaan en als afsluiter van de dag is er te Hove om 16 uur de ‘Ster der Beloften’. Voor de fietshappening kan men op voorhand inschrijven bij dagbladhandel Punt Komma (Hove) en Brasserie De Vondeling (Lint) en betaalt men 2 EUR. De dag zelf kost deelnemen 3 EUR.
Info: www.hovesevitesseclub.be

 

Kunstgalerij in de Sint-Laurentiuskerk

Lora Standaert en Maggy Lismont stellen tijdens de ZomerEndFeesten hun werk voor in de Sint-Laurentiuskerk.

Het parochieteam van Sint-Laurentius heeft besloten zijn steentje bij te dragen aan het succes van de Hovese ZomerEndFeesten van 23, 24 en 25 augustus. Twee kunstenaressen uit de streek, Lora Standaert uit Boechout en Maggy Lismont uit Mortsel, zijn uitgenodigd om hun schilderijen in de Sint-Laurentiuskerk tijdens dit feestweekend tentoon te stellen.

Lora haalt haar inspiratie hoofdzakelijk uit werken van grootmeesters zoals Rubens, Dürer, Antonella da Micina,… die zij dan met hart, veel geduld en een persoonlijke toets uitbeeldt. Maggy woonde vele jaren in Zuid-Afrika en haar contact met de inwoners van de ‘Township’ was de bron van inspiratie om hun portretten die ze voorstelt met hart en ziel uit te beelden.

Iedereen is van harte welkom om in de mooie kerk even tot rust te komen in en van deze kunstwerken te genieten. De toegang is gratis. Breng gerust je kinderen mee, want Maggy heeft ook voor haar kleinkinderen geschilderd: taferelen vol symboliek, nauw verbonden met kindersprookjes, die zij met veel genoegen aan de kinderen zal voorstellen.

Het parochieteam verheugt zich je te mogen ontmoeten.

 

Fietsersbond op ZomerEndFeesten

fietserbondHet wordt stilaan traditie : ook dit jaar zal de Fietsersbond aanwezig zijn op de ZomerEndFeesten. Bij het Fietspunt kan je gratis je fiets laten labelen (graveren).

Je kan de vereniging op zaterdag 24 augustus vanaf 14 uur vinden tussen de kerk en De Markgraaf. Bezoekers krijgen informatie over de doelstellingen en werking van de Fietsersbond. Verder kan iedereen informatie krijgen over gratis fietstijdschriften als De Trapper en Stapaf, over het traject en de vorderingen van de ‘fietssnelweg’ tussen Antwerpen Centraal en Mechelen en nog een boel zaken die fietsers kunnen interesseren. Wie wil kan gratis een exemplaar van de Slimmewegenkaart krijgen. Dat is een handige kaart voor wie een veilige fietsroute naar school wil uitstippelen. De mensen van het Fietspunt zullen vanaf 14 uur aanwezig zijn. Zij geven informatie over hun werking aan de spoorwegstations van Mortsel, Hove en Boechout. Wie zijn fiets meebrengt kan die gratis laten labelen tegen diefstal. Doen !

 

Gezinsbond op ZomerEndFeesten

Op 23 en 24 augustus zal de Gezinsbond ter hoogte van Kapelstraat 10 weer van de partij zijn op de ZomerEndFeesten.

Zoals vorige jaren zijn de ballonwedstrijd en de suikerspin de traditionele ingrediënten. Voor 2 EUR kan je een ballon met kaartje de lucht in laten en bovenop krijg je een ballon of suikerspin mee. Je mag kiezen. Alleen een suikerspin? Dat kan voor 1 EUR. Iedereen welkom!

 

Ook cultuurdienst, jeugddienst, AROS en Milieuraad hebben stand op ZomerEndFeesten

AROS en Milieuraad nemen samen deel aan de ZomerEndFeesten. De jeugddienst promoot zijn werking bij de stand van de Jeugdraad en Tjok, de cultuur- en communicatiedienst met een eigen stand.

Op de stand van AROS en Milieuraad kan je informatie vragen over de projecten die het gemeentebestuur steunt in het Zuiden en over de ideeën rond het gebied Frijthout. Je vindt er ook informatie over de soort van het jaar, de egel. Tenslotte kan je er ook deelnemen aan een wedstrijd van de Fairtrade trekkersgroep. Iedereen die deelneemt maakt kans op iets lekkers.

De cultuur- en communicatiedienst promoten onder andere Neerdorpen Klassiek!, de slogan ‘Want het dorp is een wereld’, de gemeentelijke nieuwsbrief en de Azura filmbank en verkoopt wandelbrochures.

ZomerEndFeesten ook op Facebook: www.facebook.com/zomerendfeesten