Presecco flesVoor de komende Zomerendfeesten van 23 en 24 augustus e.k. lanceert Casa di Speranza – Kapelstraat 101 Hove – een nieuw concept : “Enoteca Fiammetta”.

Enoteca Fiammetta staat voor 2 Italiaanse gastronomische invalshoeken :

Enoteca is een wijnbar, maar Enoteca Fiammetta onderscheidt zich door de Prosecco centraal te stellen.

rich-prosecco-paris-hilton

Deze gekende Italiaanse schuimwijn die verbouwd wordt in de streek van Treviso kan je in de originele versie proeven. Zelfs de Prosecco Superiore of de Millesimato worden geserveerd. Dit alles is mogelijk begeleid door aangepaste hapjes.

De tweede invalshoek zijn de lekkere regionale wijnen die nu in drie categorieën te verkrijgen zijn :

MMMMMMMMMM WIT ….  MMMMMMMMMM ROOD
Lekkere regionale wijnen, artisanaal aangemaakt waar de fruitigheid overheerst en het parfum doet denken aan zon in Italia.

OOOOHLALAAA WIT ….  OOOOHLALAAA ROOD
Monocepage wit en samengesteld rood, maar telkens heel fijn gevinificeerd, houttoetsen, mooie afdronk en apart karakter.

gocc2157_02_italian-hamper-large-prosecco-limoncello[1]

WAAAAAAAAW WIT ….  WAAAAAAAAW ROOD
Schitterende wijn, sterke body, uitgesproken persoonlijkheid, geeft stof tot nadenken.

Natuurlijk mogen de lekkere klassieke verse Bolognese en vegetarische pasta niet ontbreken. Daarnaast is er de mogelijkheid om te genieten van een Italiaans hapjesbord (klein/groot).

 

ITALIAANSE LESSEN IN HOVE – SEIZOEN 2013-2014

Ook dit jaar organiseert Casa di Speranza ism vtbKultuur de geapprecieerde lessenreeks “Praktisch Italiaans” (Italiano Pratico) in het sympathieke lokaal aan de Kapelstraat 101 in Hove.

VTBKultuur

Vanaf zaterdag 5 oktober, telkens van 10.30u tot 12.00u is iedereen, die geïnteresseerd is om zich in de Italiaanse praktijk uit de slag te trekken, hartelijk welkom (basis Italiaans is een vereiste).

Kapelstraat 101Vanaf woensdag 2 oktober, telkens van 19.30u tot 21.00u., is de Italofiel welkom, om de opgedane Italiaanse kennis verder te verdiepen, interactief te spelen met de Italiaanse taal en praktische voorbeelden uit de Italiaanse literatuur en songteksten te behandelen.

Prijs voor een lessenreeks van 10 lessen blijft € 65,00 (cursusmateriaal inbegrepen).

Meer info bij Patrizio De Luca, 03 / 455 58 80 & 0496 / 590 343 of bij Luc Van den Weygaert, 0477 / 93.52.94. – www.speranza.euwww.vtbkultuur.be