Hove wil erkend worden als FairTradeGemeente.

Fairtrade staat voor eerlijke handel. In het Engels komt dit meer “sexy” over, dus een discriminatie van het Nederlands !

Fairtrade wil zeggen dat men eerlijke, rechtvaardige prijzen geeft aan producenten in het Zuiden voor hun producten. Bij de productie van fairtradeartikelen wordt ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de ecologische en sociale omstandigheden ter plaatse.

Je kan fairtrade producten herkennen door het label van Max Havelaar. Dit label geeft je de garantie dat het product voldoet aan de internationale criteria voor eerlijke handel.

P1000912

Er zijn talrijke voedingsproducten verkrijgbaar met het Max Havelaar keurmerk : koffie, wijn, chocolade, fruit, thee, vruchtensap, confituur, suiker, koekjes, snoepjes, chips, rijst, ijs en honing. Ook kledij, bloemen en verzorgingsproducten met dit keurmerk zijn verkrijgbaar. Je vindt fairtradeproducten gecertificeerd door Max Havelaar in de Oxfam-Wereldwinkels maar ook in veel supermarkten, gespecialiseerde winkels, bedrijven, cafés en restaurants.

Hove wordt een FairTradeGemeente !

De gemeente Hove tracht om erkend te worden als FairTradeGemeente. Om dit te behalen moet de gemeente voldoen aan zes criteria. Als eerste acties werd een trekkersgroep opgericht en werd deelgenomen aan Fairtrade@work . Op 16 mei werden alle personeelsleden door AROS getrakteerd op (h)eerlijk lekkers.

Je hoort over deze campagne binnenkort zeker meer ! Schrijf alvast 12 oktober in je agenda.

www.maxhavelaar.be
www.fairtradegemeenten.be