Zaterdagmorgen zag het er maar erg sober uit in het centrum van Hove. De aangekondigde regen was de grote spelbreker. De geplande kindertekeningenwedstrijd kon niet doorgaan in open lucht, er was een klein alternatiefje onder de appartementen die doorgang geven naar de vroegere feestzaal Prinsenhof, het huidige dagcentrum van Ritmica.

start duathlonDe kinderen en volwassenen legden hun respectievelijke duathlonwedstrijden (lopen + fietsen) af. De omloop ging via de Kapelstraat tot aan het station en terug en zo over de Mortselsesteenweg, Jozef Lambrechtslei, Salvialei, Bloemenplein, Begonialei, Mortselsesteenweg met aankomst aan het Sint-Laureysplein.

Ondanks het grijze wolkenveld zakten er in de namiddag toch nog voldoende bezoekers af naar het gemeentecentrum. De aanwezige zelfstandige ondernemers die we spraken waren meestal gematigd positief met de behaalde bezoekersaantallen en klantencontacten.

Bart KaëllRond 18.00u. was er tijdelijk wat minder weer met enkele regenbuien en vervelende motregen. Een aantal optredens op straat gingen in beperktere mate door.

Na 20.00u. was er een weersverbetering en vonden voldoende Hovenaars e.a. de weg naar de Zomerendfeesten. Hier zal het optreden van de Vlaamse charmezanger Bart Kaëll wel voor veel tussenzitten. Hij trok permanent een 500-tal aandachtige fans, meestal vrije jonge meisjes.

Onze huidige burgemeester Koen Volckaerts en zijn voorganger Luc Vuylsteke de Laps traden beiden tijdelijk op als barman in weliswaar een andere tent.

Het vuurwerk rond 23.00u. trok ook voldoende volk en kon op veel bewondering rekenen. Volgens de aanwezige Gemeentewachten verliep vorige nacht zeer rustig zonder noemenswaardige incidenten. Het is vroeger al anders geweest. Blijkbaar evolueren de geesten in positieve zin. Houden zo !

[nggallery id=20]

 

Programma voor zondag 25 augustus

Als afsluiter van de Zomerendfeesten heeft op zondag steeds de wielerhoogdag plaats.

Zoals jaarlijks voorziet het programma eerst de ‘ING Family Cycling Tour’ met vertrek om 9.30 uur in Hove, gevolgd van de ‘Vlaamse Pijl der Nieuwelingen’ met vertrek in Lint om 12.30 uur ter hoogte van taverne-restaurant “De Vondeling” aan de Kon. Albertstraat. Nadien om 15.30 uur start de publiciteitskaravaan en als afsluiter van de wielerdag is er in Hove om 16 uur de ‘Ster der Beloften’, een wielerwedstrijd voor internationale liefhebbers.

Voor de fietshappening kan men op voorhand inschrijven bij dagbladhandel Punt Komma (Kapelstraat in Hove) en Brasserie De Vondeling (Kon. Albertstraat in Lint) en betaalt men 2 EUR. De dag zelf kost deelnemen 3 EUR. Info : www.hovesevitesseclub.be .