VEILIGE START AAN DE SCHOLEN: OOK WIJ DOEN MEE !

Op 1 september start het nieuwe schooljaar. Straten worden opnieuw bevolkt met schoolgaande voetgangers en (brom)fietsers, van onzekere kleuters tot overmoedige jongeren, en een massa ouders brengen hun kinderen weer naar school. Iedereen voelt zich nog wat onwennig in het plots drukker geworden verkeer en heel wat jongeren zijn nog niet vertrouwd met de weg naar een andere school.

Duizenden leerlingen zullen zich verplaatsen binnen onze politiezone. Deze kinderen en jongeren gaan met de (brom)fiets, te voet of worden gebracht met de auto of de bus. Om de leerlingen veilig de school te laten bereiken, zal de politie toezicht houden op de schoolroutes. Ook ouders kunnen hun steentje bijdragen.

Enkele tips hiervoor zijn :

  • Geef zelf het goede voorbeeld
  • Haast en spoed is zelden goed. Zorg ervoor dat je kind steeds op tijd thuis vertrekt en zich rustig door het verkeer kan bewegen. Wie haast heeft, neemt meer risico’s en kijkt minder uit.
  • Sta even stil bij je vervoermiddel- en routekeuze :

Te voet
Zoek een veilige route. De kortste weg is niet noodzakelijk de veiligste weg. Doe uw kind aan de huizenkant stappen. Bespreek waar het best oversteekt en laat het gebruik maken van oversteekplaatsen met politie of gemachtigd opzichters.

Met de fiets
Zorg ervoor dat je fiets voldoet aan de wettelijke uitrusting. Voor je eigen veiligheid draag je best een helm en fluohesje. Zoek een veilige route.

Met de auto
Vermijd de schoolpoort met je auto. Parkeer een beetje verder op een reglementaire plaats en ga het laatste stuk te voet. Op plaatsen waar veel leerlingen passeren, wees extra voorzichtig. Pas uw rijstijl aan.
Probeer te carpoolen ! Neem andere kinderen uit de buurt mee naar school.
Iedereen in de auto draagt steeds de gordel.
Laat je kind uitstappen langs de zijde van het voetpad. Let op voor fietsers of voetgangers als je de deur opendoet.
Veiligheid in de schoolomgeving is een gedeelde verantwoordelijkheid tussen politie, gemeente, scholen, ouders en leerlingen.

Wij wensen iedereen een fijn en veilig schooljaar toe.

p1040684

NIEUWE POSTOVERSTEN VOOR POLITIEPOST HOVE

Vanaf 1 augustus 2013 ging de postoverste van Hove, hoofdinspecteur François Hof, met pensioen.

Hij werd opgevolgd door hoofdinspecteur Dirk Vermote. Dirk was jarenlang wachtofficier in de zonale permanentie en interventiedienst op het hoofdcommissariaat te Edegem.

 

JAARMARKTEN, BRADERIJEN EN ANDERE FEESTEN IN DE ZONE HEKLA

Op het einde van de zomer staan telkens de jaarmarkten, braderijen en andere feesten op het programma in HEKLA.

Een overzicht van deze feestdagen :

EDEGEM:

  • Op vrijdag 30 augustus 2013, ter gelegenheid van de jaarmarktfeesten, vindt de ‘Memorial Frank Noël’ plaats vanaf 17.45 uur met start en en aankomst in de Oude-Godstraat. Dit betreft een dernywedstrijd waar verschillende leden van de politiezone HEKLA aan deelnemen.
  • Jaarmarktfeesten op 31 augustus en 1 september 2013
  • Voetbalwedstrijd 47ste Wisselbeker Leo Tindemans de strijd tussen het Edegems gemeentepersoneel, de politie en de Edegemse middenstand wordt gestreden op de
  • sportterreinen van Vic Coveliers, Jan Verbertlei in Edegem om 19 uur. (www.edegem.be)

KONTICH :

  • VANK-Braderij-weekend op 28 en 29 september (www.kontich.be)

LINT :

  • Suikeren Zondag en jaarmarkt van zaterdag 14 tot maandag 16 september 2013 (www.lint.be)

AARTSELAAR:

  • Jaarmarkt op dinsdag 27 augustus 2013 (www.aartselaar.be).

De politiezone HEKLA zal op de jaarmarkt te Edegem en op Suikeren Zondag te Lint met een infostand aanwezig zijn. Je kan daar ook o.a. een promille-bril testen.
Deze jaarmarkten, feesten en braderijen brengen uiteraard ook verkeershinder mee. Gelieve hiermee rekening te houden. Voor meer informatie hieromtrent verwijzen wij door naar de websites van de verschillende gemeenten.

 

Info: Hoofdcommissariaat gelegen te Prins Boudewijnlaan 43a, 2650 EDEGEM
Tel. 03 / 444 00 00 of 101 (in geval van nood) – Fax 03 / 444 00 01
http://www.hekla.be – politie@hekla.be