De Sport Kring De Vrede (zie ons artikel van 25 mei jl, “SK De Vrede 40 jaar sportief jong”) vierde afgelopen zaterdag 31 augustus zijn 40 jarig bestaan.

Bij een glaasje en een hapje zakten vele aanwezige leden, supporters en vrienden af naar het terrein aan de Meylweg in Kontich, vlakbij onze gemeentegrens. Ondertussen speelden enkele jeugdploegen hun wedstrijd. Nadien was er nog een gezellig samenzijn bij een lekkere BBQ.

receptie De Vrede receptie De Vrede 2  jeugdploegen  receptie De Vrede 3

Allerlei bewegingen rond infrastructuur bezig

jeugdmatch 2SK De Vrede mag het voetbalterrein aan de Meylweg nog één seizoen gebruiken. Nadien is de huuroveréénkomst afgelopen en moeten ze een ander onderkomen zoeken. Dit zal heel waarschijnlijk bij de buren van FC VDP zijn.

De Kontichse Fietsersbond pleit ervoor om van de Meylweg een doodlopende straat te maken, met paaltjes in de helft van de straat, juist voor of achter de parking van FC VDP. De Meylweg is een relatief lange en smalle straat met enkele bochten. Langs deze straat liggen verschillende voetbalvelden, een manege, een tennisclub en binnenkort een ondergrondse schietstand met clubhuis. Er staan relatief weinig huizen. Er komen veel fietsers (schoolkinderen en recreatieve fietsers) door de Meylweg gereden.

Meylweg

Veel automobilisten gebruiken de Meylweg als sluipweg om een stuk van de N-1 (lichten Mechelsesteenweg) te omzeilen. Er heerst een maximum snelheid van 50 km/u., maar vele bestuurders “lappen dit letterlijk en figuurlijk aan hun laars”. Het Kontichse gemeentebestuur kan grotendeels de filosofie van de Fietsersbond volgen, maar de straat onmiddellijk knippen zal nog niet voor morgen zijn. Voor ze iets ondernemen, zal er eerst overleg moeten plaatsvinden tussen alle betrokken partijen : de bewoners van de straat, de politie, de gemeenten Kontich en Hove. De Meylweg mondt uit in de Hovese Jan-Frans Gellyncklaan. Dus ons gemeentebestuur heeft er ook nog iets over te zeggen.

Hopelijk is er al eens over nagedacht aan de Geelhandlaan 1 ?