Het gemeentebestuur zoekt een man en een vrouw die samen met burgemeester Koen Volckaerts willen meedingen naar de titel “De Slimste Gemeente 2014”.

Tijdens het voorbije voorjaar ging TV-zender VIER op zoek naar De Slimste Gemeente, een televisieprogramma waarin telkens drie gemeenten een spannende quiz tegen mekaar speelden. 257 Vlaamse gemeentes stuurden een ploeg naar een grote preselectie. De 81 beste ploegen namen, aangevoerd door hun burgemeester, deel aan de opnames van het tv-programma zelf. Na tien weken won Aarschot De Slimste Gemeente 2013.

Aarschot mag tot volgend voorjaar die eretitel dragen. Dan begint een nieuwe strijd die zal uitmaken wie zich De Slimste Gemeente 2014 mag noemen. En daar willen we Hove heel graag bij.

Proper Hove?

Gezocht : m/v

Het gemeentebestuur zoekt een mannelijk en een vrouwelijke quizzer die de burgemeester willen bijstaan in de strijd om de titel. Alle duo’s worden in het laatste weekend van oktober bij Woestijnvis verwacht voor een provinciale preselectie. De ploegen die als besten uit die preselecties komen, gaan door naar de opnames van het programma, begin 2014. In het programma wordt de ploeg, net als in de eerste reeks, uitgebreid tot drie personen: de twee quizzers die de preselecties speelden, worden dan aangevuld en aangevoerd door de burgemeester. In de loop van een aantal weken spelen de ploegen voor de titel van Slimste Gemeente. De winnende gemeente mag die titel een jaar lang gebruiken, via welkomstborden op de invalswegen of de gemeentelijke website. Net zoals in het eerste seizoen wordt ‘De Slimste Gemeente’ een stevige quiz die er evenwel rekening mee houdt dat de (meeste) burgemeesters geen volbloed quizspelers zijn.

Indienen kandidatuur

Wil jij deze uitdaging aangaan? Mail dan ten laatste op 13 oktober je kandidatuur door naar informatie@hove.be . Vermeld in de mail je naam, voornaam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Op woensdag 16 oktober worden de kandidaten aan de hand van een quiz om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis geselecteerd. Meer info bij Davy Verbeeck, tel. 03 / 460 33 11, e-mail: informatie@hove.be .