De eerste gemeenteraadszitting na de vakantieperiode. Alle 19 raadsleden waren aanwezig. In de tribune zaten een 30-tal toehoorders.

 

Openbare zitting

– Het verslag van de vorige zitting van juni werd unaniem goedgekeurd.

– Er waren twee mededelingen :

  1. Goedele Breyne, OCMW-voorzitter en schepen van sociale zaken stelde dat de gemeente Hove in het concept “gezonde gemeente” zal instappen. Tijdens het komende Hovese Seniorenfeest zal dit een officieel karakter krijgen rond het project “ouderen in beweging”.
  2. Gemeentesecretaris Luc Vanrusselt deelde mee “dat rond de B.B.C. (Beheers- en Beleidscyclus) de gemeenteraad een informatievergadering krijgt. Dit zal doorgaan op 23 oktober e.k. om 20.00u. De gemeenteraad zal hierover intern een werkgroep samenstellen.

 

Agendapunten dagorde

*    C.V.B.A. Intercommunale Vereniging voor Crematoriumbeheer in de Provincie Antwerpen – buitengewone algemene vergadering d.d. 16/10/2013

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring de agenda van de buitengewone algemene vergadering van de Intercommunale Vereniging voor Crematorium in de provincie Antwerpen goed te keuren en het stemgedrag van de vertegenwoordiger te bepalen.   Eénparig goedgekeurd.

Goedkeuring agenda en statutenwijziging IVEKA d.d. 11 december 2013

Aan de raad wordt gevraagd om zijn goedkeuring te hechten aan de agenda en de statutenwijziging van de algemene vergadering in buitengewone zitting voor de intercommunale IVEKA d.d. 11 december 2013. Eénparig goedgekeurd.

Aanduiden vertegenwoordiger voor de algemene vergadering in buitengewone zitting van de Intercommunale Iveka, d.d. 11 december 2013

Aan de raad wordt gevraagd om de vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger voor de Intercommunale Iveka aan te duiden. Voorstel : Bart Van Couwenberghe en plaatsvervanger Koen Volckaerts. Goedgekeurd.

* Aanpassing personeelsformatie met bijhorend personeelsorganigram + financiële haalbaarheid (n.a.v. de invoering van een halftijdse contractuele functie van GIS-deskundige B1-B3)

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassing van de personeelsformatie met bijhorend personeelsorganigram + financiële haalbaarheid (n.a.v. de invoering van een halftijdse contractuele functie van GIS-deskundige B1-B3). Eénparig goedgekeurd.

GIS-deskundige B1-B3 : vaststelling aanwervingsvoorwaarden

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de voorgestelde aanwervingsvoorwaarden voor de functie van GIS-deskundige. Eénparigheid OK.

* GIS-deskundige B1-B3 : vaststelling selectieprogramma en samenstelling van de selectiecommissie

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de vaststelling van het selectieprogramma en de samenstelling van de selectiecommissie voor de functie van GIS-deskundige B1-B3. Eénparig goedgekeurd.

RECHTSPOSITIEREGELING : aanpassing art. 180 ingevolge invoering nieuwe functie van GIS-deskundige B1-B3

Aan de raad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan de aanpassing van de lijst van graden met toehorende salarisschaal en functionele loopbaan opgenomen in artikel 180 van de rechtspositieregeling, dit ingevolge invoering nieuwe functie GIS-deskundige B1-B3. Eénparig goedgekeurd.

Overeenkomst betreffende de afgifte van biometrische verblijfstitels aan onderdanen van derde landen en van biometrische paspoorten aan Belgische burgers

Aan de raad wordt gevraagd de overeenkomst betreffende de afgifte van biometrische verblijfstitels aan onderdanen van derde landen en van biometrische paspoorten aan Belgische burgers, zoals goedgekeurd door het schepencollege in zitting van 2 september 2013, te bekrachtigen.

Voor het afleveren van voornoemde stukken wordt door de Staat aan onze gemeente hiervoor 2 sets apparatuur afgeleverd.

De overeenkomst strekt er toe om de modaliteiten van de samenwerking tussen onze gemeente en FOD Binnenlandse Zaken nader te bepalen. Eénparig goedgekeurd.

Kerkfabriek Sint-Laurentius – meerjarenplan 2014-2019 : goedkeuring

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te hechten aan het meerjarenplan 2014-2019 van de kerkfabriek Sint-Laurentius. De exploitatietoelage voor de verscheidene jaren is als volgt :

  • 2014 : 12.294,86 EUR
  • 2015 : 11.638,00 EUR
  • 2016 : 14.195,00 EUR
  • 2017 : 13.559,00 EUR
  • 2018 : 16.213,00 EUR
  • 2019 : 15.922,00 EUR.

Eénparig goedgekeurd.

Kerkfabriek Sint-Laurentius – budget 2014 : akteneming

Aan de raad wordt gevraagd akte te nemen van het budget 2014 van de kerkfabriek Sint-Laurentius. Gezien dit budget 2014 past in het kader van de meerjarenplanning 2014-2019 blijft de exploitatietoelage van 12.294,86 EUR ongewijzigd.

Gemeentelijke toelage aan ouderenverenigingen 2013

Aan de raad wordt gevraagd om de verdeling van de subsidies 2013 aan de ouderenverenigingen goed te keuren. 298 euro aan KNSB, 596 euro aan OKRA, 298 euro aan Werkgroep Jonggepensioneerden en 298 euro aan Werkgroep Vredewijk 60+. Eénparig goedgekeurd.

Ter kennisgeving : Samenstelling ouderenadviesraad

Aan de gemeenteraad wordt de nieuwe samenstelling van de ouderenadviesraad ter kennis gebracht.

* Gemeentelijke toelage 2013 voor ontwikkelingssamenwerking

Schepen Guy Wollants (Ph7) verlaat tijdelijk de zitting wegens het feit dat zijn echtgenote deel uitmaakt van het project rond Nicaragua.

Aan de raad wordt gevraagd de toelage voor ontwikkelingsprojecten goed te keuren.

Voorstel AROS (Adviesraad voor Ontwikkelingssamenwerking) : 2.000 euro aan Broederlijk Delen voor een project gemeenschapskoffer/fietshersteller in Oeganda; 3.000 euro aan Sawes voor de aankoop van een generator aangesloten op zonnepanelen in de Annai Lea School in Sevapur (India); 5.500 euro voor Sikiliza Leo voor de bouw van een extra kleuterklas in Mulanda (Oeganda); 5.500 euro aan Nkoaranga-Watoto voor de aankoop van een ambulance in Tanzania; 4.000 euro aan Corazones Unidos voor een project rond gehandicapten (Terrabona) in Nicaragua; 2.000 euro aan Jappo Senegal voor de renovatie van een school in Toundoum Djeri (Senegal); 7.000 euro aan Artsen Zonder Vakantie voor het project moeder- en kindzorg in Rwanda; 7.000 euro aan Plan België voor een project rond de integrale ontwikkeling van jonge kinderen in Cambodja; 7.000 euro voor Dierenartsen Zonder Grenzen voor de steun van vrouwenorganisaties via de teelt van klein- en pluimvee in Mali en 7.000 euro voor Ondernemers Zonder Grenzen voor een herbebossingsproject in Burkina Faso. In totaal : 50.100 euro. Eénparig goedgekeurd.

Ter goedkeuring : subsidies sportverenigingen

Aan de raad wordt gevraagd om de subsidies aan de sportverenigingen goed te keuren.    In totaal gaat het over een bedrag van 13.309 euro aan beleidssubsidies verdeeld over 17 verenigingen en 6.700,70 euro aan impulssubsidies (jeugdwerking) verdeeld over twee verenigingen (K. Hove Sport en Fuji Yama). Eénparig goedgekeurd.

Ter goedkeuring : Zumba

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd goedkeuring te geven aan de tarieven voor de organisatie van een lessenreeks Zumba. De reeks van 15 lessen start op 8 oktober. Kostprijs 60 euro per deelnemer. Eénparig goedgekeurd.

 

Geheime zitting

* Magdalena Vermeeschlaan.

Stand van zaken. Het schepencollege wil eerst info geven aan de gemeenteraad en niet aan de pers. De bewoners krijgen schriftelijke informatie. Men wil de ‘geruchtenmolen’ rond dit dossier indammen.
Verdere info bij Marleen Haertjens, tel. 03 / 460.33.43. (kantooruren)

* Goedkeuring dading tussen enerzijds NV Cores Development en anderzijds de gemeente Hove en het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Hove.

Aan de gemeenteraad wordt gevraagd de dadingovereenkomst goed te keuren tussen enerzijds de NV Cores Development en anderzijds de gemeente Hove en het college van burgemeester en schepenen over het project op de Mortselsesteenweg 78 (Hortensiahof).
Verdere info bij Vicky Van den Heuvel, tel. 03 / 460.33.41. (kantooruren).