Doel: de inwoners van de gemeente Hove vertrouwd maken met de lokale heemkunde en de geschiedenis van de gemeente (zowel het verleden als het heden, met de daar nog bestaande merkwaardige oude gebouwen).

Indien u interesse hebt voor uw gemeente, dan is een stap naar lidmaatschap van de Heemkundige kring “De Markgraaf” een logische stap. Op die manier helpt u de werking van de kring en werkt u mee samen om het Hovese erfgoed in ere te houden, te behoeden en te bewaren.

Sedert augustus 2013 is de kring verhuisd naar de raadskelder onder het Hovese gemeentehuis, Geelhandlaan 1 Hove. Er is nog een hele hoop sorteer- en klasseerwerk te doen …alle handen zijn welkom.

De Heemkundige Kring heeft ook een nieuwe webstek: https://sites.google.com/site/heemkundedemarkgraafhove/
e-post : heemkundigekringdemarkgraaf@telenet.be .

Je bent nog geen lid van de Heemkundige Kring? Je wenst op de hoogte gehouden te worden van activiteiten en publicaties? Geef je naam, adres, e-mail, telefoon door via onderstaande contactpersonen.

 

Wie is wie bij Heemkundige Kring “De Markgraaf” Hove ? 

Eddy Beyens
Eddy Beyens

Wouter Rombouts, voorzitter
Statielei,  44 in Hove
03/ 455.52.12.
wrombouts@telenet.be

Eddy Beyens, secretaris
Zwaluwenlaan, 6 in Hove
03 / 455.48.14.
eddy.beyens@skynet.be

Simonne De Landtsheer, penningmeester
Geelhandlaan, 46 in Hove
03 / 455.25.91.
Simone.delandtsheer@telenet.be

Theo Nuyts, bestuurslid
Jozef Mattheessensstraat, 20 in Hove
03 / 457.16.47.
tejonuyts@pandora.be

Simone De Landtsheer
Simone De Landtsheer

Frans Sermeus, bestuurslid
Nachtegalenlaan 7 in Hove
03 / 455.63.52.
Frans.sermeus@telenet.be

Eugeen Van Dyck, bestuurslid
Jozef Lambrechtslei 16 in Hove
03 / 455.03.60.
Van-dyck@hotmail.com

Jozef Van Stappen, bestuurslid
Kapelstraat, 37 / bus 4 in Hove
03 / 219.33.35.
vanstappenj@telenet.be

Johan Vinck, bestuurslid
Magdalena Vermeeschlaan, 25 in Hove
03 / 454.42.61.
jovinck@hotmail.com

 

Hove 1914-2014

2014-18 100 Jaar groote oorlogIn 2014 zal het honderd jaar geleden zijn dat de ‘Groote Oorlog’ (1914-18) begon. Deze duurde vier lange jaren in Vlaanderen, Frankrijk, Europa en ver daarbuiten.

Vier jaar van ellende en onbeschrijfbare miserie en schrijnende toestanden en ervaringen. Miljoenen doden en tientallen miljoenen gekwetsten.

Ook in Hove willen we dit niet onopgemerkt laten voorbij gaan. In Hove is een werkgroep reeds geruime tijd aan de slag om deze gebeurtenis op gepaste wijze te evoceren.

soldaat oorlog loopgrachtWat het uiteindelijk resultaat van al dit voorbereidende werk zal zijn, valt af te wachten. De werkgroep heeft alvast de ambities om er iets moois en degelijks van te maken. Verschillende Hovenaars hebben al gevolg gegeven aan de oproep tot medewerking die via een aantal kanalen de wereld reeds zijn ingestuurd.

Iedereen kan helpen. Wat zoekt men ? Doodsbrieven van oud-strijders, vuurkruisers, doodsprentjes, postkaarten, oude briefwisselingen, diploma’s van eretekens. Ook oude foto’s van Hove vanaf die periode (de dreef, de molen, de kerk, enz …). Postkaarten, kaarten naar familie op de vlucht …Verhalen die je hoorde vertellen van opa en zijn diensttijd …, alles is welkom. Geef een seintje en men komt het noteren, fotograferen of in scannen …