Hoe pak ik de driftbuien van mijn peuter best aan? Hoe vertel ik aan mijn kleuter dat we gaan scheiden? Welke afspraken maak ik met mijn tiener rond uitgaan? Hoeveel zakgeld geef ik mijn adolescent?  

Iedere ouder heeft wel eens vragen over opvoeding. Dat is heel gewoon.  Wij zoeken samen met jou naar antwoorden voor jouw situatie. In de Opvoedingswinkel kan je terecht voor advies of informatie maar ook voor een folder rond een bepaald thema. We kunnen bovendien in één of meerdere persoonlijke gesprekken dieper ingaan op je vraag. Heb je nood aan meer, dan verwijzen wij je door naar de gepaste diensten. In samenwerking met enkele van onze partners, organiseren wij ook vormingen. Onze hulp is steeds gratis en anoniem.

 

De opvoedingswinkel: wie zijn wij?

De Opvoedingswinkel is een open huis waar je terecht kan met je kleine of grote vragen over de opvoeding van je kind of puber, van 0 tot 21 jaar. Ons team bestaat uit medewerkers die voor je klaar staan om naar al je vragen en bezorgdheden te luisteren. We zijn een onafhankelijke organisatie en onze medewerkers zijn gebonden door het beroepsgeheim. Onze Opvoedingswinkel heeft een kwaliteitslabel van Kind en Gezin.

Voor wie

De Opvoedingswinkel is er voor iedereen die met opvoeding bezig is in onze regio. Ouders maar ook grootouders, tantes, nonkels, goede vrienden en professionelen, noem maar op… Wie ze ook stelt, elke vraag of bezorgheid over opvoeden bekijken we met evenveel zorg. Wij zijn er om samen met jou op zoek te gaan naar een antwoord op je vraag, of die nu groot is of klein. Kortom, iedereen met  twijfels of vragen rond opvoeden is welkom.

Logo_opvoedingswinkelPraktisch

Er zijn vier plaatsen waar je terecht kan met je opvoedingsvragen. Je kan hier gewoon binnenlopen tijdens de openingsuren. Voor informatie, een praatje, een folder of advies. Heb je liever een discreet gesprek, dan kan je een afspraak maken. Je kan je vraag ook telefonisch of per mail stellen. Wij proberen je dan zo snel mogelijk verder te helpen.

Contact       

Opvoedingswinkel Mortsel

Meerminne 2, 2640 Mortsel, 0473 – 47 37 37       
mortsel@opvoedingswinkel.org
  • maandag tussen 15u en 18u
  • woensdag tussen 9u en 13u
  • donderdag tussen 13u en 15u
  • ook op afspraak
  • gesloten op feestdagen


Antennepunt Borsbeek

Sociaal Huis, Lucien Hendrickxlei 17, 2150 Borsbeek, 0473 – 47 37 37
borsbeek@opvoedingswinkel.org
  • maandag tussen 18u en 20u
  • gesloten op feestdagen, op 12 augustus, op 28 oktober en op 23 en 30 december 2013

Antennepunt Edegem

Zwaluwnest, Drie Eikenstraat 16, 2650 Edegem, 0473 – 47 37 37
edegem@opvoedingswinkel.org
  • Enkel op afspraak via gsm of mail

Antennepunt Kontich

Sociaal Huis, Antwerpsesteenweg 62, 2550 Kontich, 0473 – 47 37 37
kontich@opvoedingswinkel.org
  • woensdag tussen 14u en 16u
  • gesloten op feestdagen, op 14 augustus en op 30 oktober 2013

Coverfoto (c) Opvoedingswinkel Mortsel.