Donderdagmorgen werd er ingebroken in een woning aan de Leon Dumortierstraat. Door de snelle actie van een familielid kon de politie twee dievegges aanhouden.

De geviseerde woning is eigendom van de moeder van de in Hove alom bekende en sympathieke drukker Dries Roels. Hij stond ’s morgens vroeg oog in oog met de twee inbreeksters.

‘Mijn moeder verblijft momenteel een tijdje elders. Ik ga iedere dag eens langs in de woning om de post op te halen. Toen ik gisterenmorgen aankwam zag ik dat de achterdeur van de woning geforceerd was. Ik dacht meteen aan inbrekers. Plots rinkelde de voorbel. Er stond een persoon aan de deur. Ik deed open en daar stond een oudere dame. Ze vroeg of er iemand thuis was. Ik vond dit niet normaal en heb de deur onmiddellijk gesloten. Op dat moment kwam er een andere vrouw de trap af. Ik schrok en vroeg onmiddellijk wat ze in het huis kwam doen. De vrouw zei dat er niemand aanwezig was en dat ze even kwam kijken. Ze vroeg of ze naar buiten mocht. Ik heb alle deuren op slot gedaan en de politie gebeld. De vrouw bleef wachten tot de politie er was. Die waren binnen enkele minuten aanwezig met twee combi’s en zes agenten’ aldus Dries Roels.

inbraak

De politie namen de twee vrouwen mee voor verder verhoor. Dries ging daarna op verkenning door het huis.

‘Ik vermoed dat deze inbrekers al langer aanwezig waren. De dag voordien stond toen ook een tuinhekje open. Op de bovenverdieping zijn een aantal blikjes bier gedronken. Er stonden enkele zakken met bier, speelgoed, een spaarpot en andere spullen gereed om af te voeren. In de handtas van de vrouw zaten ook spullen van mijn moeder. Waar ik helemaal ondersteboven van ben is het feit dat het bed beslapen leek. Het dekbed lag open. Het is een vreemde situatie. Ik hoop dat de politie een grondig onderzoek instelt’ aldus een gespannen Dries.

De dievegges waren geen Vlaamse, noch Waalse, noch Franse, noch Duitse, … uw weet wel over wie het gaat.

We zijn terug in de donkere herfst- en wintermaanden aanbeland. Een aantal ongewenste bezoekers (m/v) lopen terug langsheen alle Hovese straten op zoek om ergens binnen te breken en het pand leeg te roven. Een verwittigd persoon is er twee waard.

We geven u alvast de eerder gepubliceerde ’tips tegen inbrekers‘ mee.