Regina Pacis1 ArtForFAir-kunstprojectDe lagere school Regina Pacis1 neemt deel aan het ArtForFAir-kunstproject. ArtForFAir is een prachtig kunstproject dat georganiseerd wordt door Ondernemers Zonder Grenzen. Een gans jaar zullen de kinderen van Regina Pacis 1 deelnemen aan verscheidene workshops die zowel kunst als bewustwording rond de klimaatverandering zullen samen brengen.

OZG plant agrobossen in de Sahelregio van Burkina Faso om woestijnen tegen te houden. Agrobossen creëren welvaart en verdubbelen voor de plaatselijke bevolking het inkomen. Hiermee wordt het schoolgeld voor kinderen betaald wat hen nieuwe kansen biedt voor de toekomst. Maar ook het milieu en het klimaat varen er wel bij!

Regina Pacis1 ArtForFAir-kunstproject

De kinderen zullen in de loop van het schooljaar  een kunstwerk maken over het klimaat. Een kunstwerk met een boodschap: DOE iets voor ons klimaat! Het MAS biedt zijn ruimte aan om de kunstwerken te exposeren en een ware veiling te organiseren onder leiding van Flor Bex.

Op 3 en 4 oktober mocht Regina Pacis genieten van een eerste workshop. Een ganse dag trommelden de kinderen op olievaten, metselkuipen en andere percussie- instrumenten. Ze zongen en dansten op de meest ritmische liederen en lieten zo hun stem horen voor een beter klimaat. Succes gegarandeerd!

www.regpacho.be