De volgende gemeenteraad van Hove gaat door op maandag 21 oktober 2013, aanvang 20.00u., in de raadszaal van het gemeentehuis, Geelhandlaan 1 Hove. De vergadering is openbaar en gratis bij te wonen.

Toeschouwers moeten zich stil houden tijdens de raadszitting. Normaal gezien ligt er een samenvatting van de punten voor de toeschouwers.

Na de zitting mogen toeschouwers vragen stellen over behandelde punten van de gemeenteraad of andere punten die de gemeente aangaat.

 

Openbare zitting

01.    Intergemeentelijk samenwerkingsverband Antwerpse Waterwerken, opdrachthoudende vereniging
Algemene vergadering van 18 december 2013

  • verlenging van de bestaansduur van de vereniging
  • statutenwijziging

Aan de raad wordt gevraagd de verlenging van de bestaansduur van de vereniging alsook de statutenwijziging goed te keuren.

 

02.    Beslissing inzake het ontwerp van statutenwijziging van de dienstverlenende vereniging CIPAL

Aan de raad wordt gevraagd om het ontwerp van statutenwijziging van de dienstverlenende vereniging CIPAL goed te keuren.

 

03.    Ondertekening van het “Charter voor een Gezonde Gemeente”.

Voor het lokaal bestuur van de gemeente Hove is de gezondheid van iedereen in de gemeente belangrijk.

Het charter is een document waarin je als gemeente je intentie om werk te maken van een geïntegreerd lokaal gezondheidsbeleid publiek maakt. Het vormt de start van een autonoom traject van de gemeente. Het Logo kan ondersteunen volgens de gemaakte afspraken in de samenwerkingsovereenkomst.

 

04.    Interlokale Vereniging Lokaal Woonbeleid ‘Wonen in de Zuidrand’

De raad wordt gevraagd om de toetreding tot de Interlokale vereniging Lokaal Woonbeleid ‘Wonen in de Zuidrand’ goed te keuren. Dit is eigenlijk een verderzetting van de IVLW Zuid, welke nu om o.a. redenen van betere subsidiëring gesplitst wordt.

 

05.    Terugname grafconcessie en wegnemen zerk

De raad wordt gevraagd om toelating voor het wegnemen van een grafzerk op een vervallen graf na terugname van de concessie

 

06.    Ter goedkeuring: Jaarrekening 2012 sportraad

De sportraad kreeg toelagen van de gemeente voor het organiseren van sportactiviteiten zoals: stratenloop, sportkampen, senioren sportdag, …. . Deze activiteiten werden door de sportdienst georganiseerd in samenwerking met de sportraad. De sportfunctionaris gaf de facturen (flyers, rode kruis, uitstappen sportkampen, …) aan de sportraad om deze te betalen vanuit hun toelagen die zij van de gemeente ontvingen.

Door de vele personeelswissels en onduidelijke afspraken en gebrek aan transparante werking tussen sportdienst en sportraad over de jaarlijkse begroting werd er meer uitgegeven dan er inkomsten waren. Met als gevolg een verlies op het einde van vorig boekjaar.

 

Geheime zitting

G.01.  Samenstelling Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening – aanstelling leden.