Tijd om de handen uit de mouwen te steken!

burger werkt mee

Binnen het project “Buiten-gewone plekjes” gingen de Antwerpse regionale landschappen, Landschapspark Zuidrand en de deelnemende gemeenten samen met hun inwoners op zoek naar plekjes in de provincie Antwerpen die een groene opknapbeurt konden gebruiken. Van de meer dan 300 aangemelde plekjes selecteerde de jury er 140 waarop de inwoners hun stem konden uitbrengen.

Nadat de meer dan 6.000 stemmen geteld waren, zijn de plekjes op volgende link er als winnaars uitgekomen. In Hove is dit het populierenbos aan de straat Frijthout, zelf een zijstraat van de Louis Van Lindenstraat, gelegen ten noorden van het Regina Pacis Instituut.
De regionale landschappen stellen samen met de betrokken gemeenten een plan van aanpak op waarin ook omwonenden en gebruikers van het plekje de kans krijgen om input te geven. Tegen mei 2014 toveren we al deze plekjes om tot buiten-gewone plekjes. Als kers op de taart organiseren we een publiekswedstrijd waarmee we de drie mooiste buiten-gewone plekjes verkiezen. Deze drie plekjes krijgen een heus publieksevenement waarmee we het project feestelijk afsluiten.

buitengewone plekjesBlijf dus zeker deze website in het oog houden om op de hoogte te blijven van de opknap- en ingroeningswerken die bij het winnende plekje van jouw gemeente gepland worden !

 

365 buiten-gewone plekjes aangemeld

De ‘buitengewone-plekjes-boodschap’ heeft zijn doel niet gemist. Maar liefst 365 plekjes die een groene transformatie kunnen gebruiken werden aangemeld. Dat is goed nieuws, want het project wil landschapsbeleving een zo ruim mogelijk draagvlak bezorgen met inspraak voor de burger.

buitengewone droomplekjesDroom alvast even weg bij naaststaande idee voor de opknap- en ingroeningswerken !

Verdere info op www.buitengewoneplekjes.be